Kaupan Tekijät 2018 on ilmestynyt

Jaa

Tiivistelmä Suomen vähittäiskaupasta ja sen eri toimialojen viime vuoden myynneistä on nyt yksien kansien välissä Kehittyvä Kauppa -lehden tilastonumerossa Kaupan Tekijöissä.

Kaupan liikevaihto kasvoi viime vuonna Tilastokeskuksen arvion mukaan 2,0 prosenttia ja nousee tänä vuonna 40 miljardiin euroon. Melkein puolet siitä tulee päivittäistavarakaupasta.

Kaksi tasaväkistä, mutta eri tavalla toimivaa kaupan jättiläistä jakaaa keskenään puolet potista. K ja S ovat isoja, mutta suuruus sinänsä ei ketään suojele, sillä asiakkaat on hurmattava joka päivä teoilla.

K-ryhmä on noin 1 800 kaupallaan ja 12,8 miljardin euron vähittäis- ja yritysasiakasmyynnillään Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskaupan toimija. Emoyhtiö Kesko ja sen kanssa työskentelevät 1 100 K-kauppiasta työllistävät 42 000 henkeä, joista Suomessa työskentelee 30 000. Heistä K-kauppiasyrittäjien palveluksessa on 17 000 kaupan alan ammattilaista.

Nämä kaupan alan faktat ja paljon muuta selviää Kehittyvä Kauppa -lehden tilastoerikoisnumerosta. Toukokuun 18. päivänä  ilmestyneestä Kaupan Tekijät -numerosta löytyy tiivistelmä Suomen vähittäiskaupasta ja sen eri toimialojen myynneistä vuonna 2017. Tiedot perustuvat virallisiin tietoihin, kaupan ketjuilta ja syrityksiltä saatuihin lukuihin ja joiltakin osiin arvioihin.

Voit tilata Kaupan Tekijät 2018 tilastonumeron täältä.