fbpx
Siirry sisältöön

K-duuni-kilpailu 2016


Kilpailu on jatkoa aiempien vuosien K-duuni- ja -kesäduunikampanjoille. Ehdotuksia jätettiin tänä vuonna yhteensä 233 kpl. Finalistien valintaan vaikuttivat henkilön saama ehdotusten määrä sekä niiden laadullinen sisältö K-ryhmän toimintaperiaatteiden mukaisesti.

K-ryhmän  nuorista superhyvistä asiakaspalvelijoista valitaan Vuoden nuori työntekijä. Mielellään nuoria töihin palkkaavasta ja vastuuta nuorten työllistämisestä kantavista kauppiaista valitaan Vuoden nuorten työllistäjä.

Vuoden Nuorten työllistäjä -sarjan finalistit ovat

  • Kauppias Kari Auramo, K-supermarket Koivuhaka, Vantaa
  • Kauppiaat Juha ja Petra Jylli, K-citymarket Puuvilla, Pori
  • Kauppias Oskari Liikonen, K-supermarket Pooki, Kotka

Vuoden nuori työntekijä -sarjan finalistit ovat

  • Erik Majuri, K-rauta Hämeenlinna
  • Hanna Mosorin, K-supermarket Pudasjärvi
  • Mikke Tolvanen, Intersport Tampere Lielahti

Kauppias Kari Auramo, K-supermarket Koivuhaka, Vantaa

Vuoden nuorten työllistäjäksi ehdolla oleva kauppias Kari Auramo arvostaa nuoressa oma-aloitteista ja reipasta asennetta. ”Kun nuori tulee hakemaan töitä reippaalla asenteella, niin rekrytoinnissa ollaan jo pitkällä”, hän sanoo.

Auramo tarjoaa mielellään ensimmäisiä työkokemuksia muun muassa Tet-harjoitteupaikkojen kautta. ”Kun nuori haluaa tulla meille myös uudestaan, niin silloin tietää, että olemme onnistuneet harjoittelussa”, hän sanoo.

Harjoittelun jälkeen työtehtävät ja vastuut etenevät marjamyynnistä, hyllyttämiseen ja siitä kaupan muihin töihin. Perehdytystä tehdään porukalla ja usein perehdytysvastuun saa toinen jo kokeneempi nuori työntekijä, jolla on vielä tuoreessa muistissa, mitä kaikkea perehdyttämissä tulisi ottaa huomioon.

Auramo pitää tärkeänä perehdyttäjän sitoutuneisuutta tehtävään. ”Varsinkin, jos nuori tulee ensimmäiseen työpaikkaan, niin työhönopastajan rooli on tärkeä. Hänen pitää olla sitoutunut ja kouluttautunut tehtäväänsä ja olla myös valmis vastoinkäymisiin.”

Auramon mukaan nuoret työntekijät tuovat kaupan arkeen energisyyttä ja heillä on kyky nähdä asioita uudella tavalla. Usein nuoret myös taitavat esimerkiksi tietotekniikan todella hyvin ja voivat opettaa sitä myös muille.

Kauppiaat Juha ja Petra Jylli, K-citymarket Puuvilla, Pori

Vuoden nuorten työllistäjäksi ehdolla olevat kauppiaat Juha ja Petra Jylli haluavat tarjota nuorille mahdollisuuden ensimmäiseen työpaikkaan ja sitä kautta jalan oven väliin työelämään.

”Nuorten työllistäminen on osa yhteiskunnallisen vastuun kantamista. Meillä on matkan varrelta muutama hyvä tarina, jossa henkilön kesätyöstä on alkanut urapolku kaupassa.”

Kauppa tarjoaa sekä ensimmäisiä työkokemuksia että osaamista kartuttavia työpaikkoja alan koulutuksessa oleville. Jyllit rekrytoivat pääsiassa hyviä tyyppejä, jotka ymmärtävät asiakaspalvelun tärkeyden.

”Olemme hakijoiden suhteen hyvin avoimin mielin. Meidän kaupan huomisen ammattilainen voi löytyä mistä tahansa alalta”, Juha kertoo.

Perehdyttämiseen satsataan ja siinä edetään portaittain: ensin perusasiat ja taidon karttuessa lisää. ”Töihin tuleva perehtyy ensin tapa toimia -kansioomme. Sen jälkeen jokaisella on oma perehdytyksestä, ohjaamisesta ja tukemisesta vastaava vastuuhenkilö. Lyhyissäkin harjoitteluissa perehdytetään niin, että henkilöt tietävät, miten meillä pitää toimia.”

”Käytetty aika tulee nopeasti takaisin, kun nuori on motivoitunut ja hänet on otettu mukaan työyhteisöön. Älä pidä mitään itsestään selvyytenä, käy kaikki asiat perusteellisesti läpi! Kunnioita nuoria, sillä he haluavat onnistua! Kuuntele nuorta, älä lannista hänen innostustaan.”

Kauppias Oskari Liikonen, K-supermarket Pooki, Kotka

Vuoden nuorten työllistäjäksi ehdolla oleva kauppias Oskari Liikonen pyrkii tarjoamaan aktiivisesi erilaisia työmahdollisuuksia nuorille. Aivan nuorimmille tarjotaan Tutustu ja tienaa -harjoittelujaksoja ja hivenen vanhemmille nuorille työ- ja harjoittelujaksoja. Periaatteena on pyrkimys kasvattaa nuoria ottamaan vastuuta omista töistä ja kokemuksen karttuessa laajemminkin esimerkiksi osastoilla.

Palkatessaan Oskari ei katso niinkään koulutusta kuin asennetta. Töitä saavat ne, jotka ovat aktiivisia ja joilla on halu tehdä töitä.

Nuoret perehdytetään siten, että alkuun nuoret tekevät työtä yhdessä jonkin kokeneemman työntekijän kanssa. Erityisesti kesällä perehdytysaika voisi kauppiaan mielestä olla hivenen nykyistä pidempikin.

Pookissa iloitaan nuorten työntekijöiden innokkuudesta ja halusta tehdä työtehtävänsä hyvin. ”Parasta on ehkä keskustelu ja avoimuus”, kauppias sanoo.

Oskarin mielestä nuorten työllistäminen on tärkeää nuorille ja kasvattaa heitä osaltaan työntekoon. ”Perusasioiden opettaminen on huomattavasti hankalampaa, kun ikää tulee”, kauppias toteaa.

 

Erik Majuri (21), K-rauta Hämeenlinna

Vuoden nuoreksti työntekijäksi Erikiä ehdottaneiden perusteluissa mainittiin mm.: ”Erik on oma-aloitteinen ja ahkera. Hän osaa asiakaslähtöisen ajattelutavan, on kova myymään ja loistava asiakaspalvelija. Lisäksi kaikki annetut tehtävät suoritetaan heti eikä kohta.”

Kesäpesti Hämeenlinnan K-raudassa oli Erikille jo toinen ja se kesti toukokuun alusta elokuun puoliväliin. Työtehtäviin kuului myyntiä, asiakaspalvelua, hyllytystä, työkoneiden kokoamista ja yleisestä siisteydestä huolehtimista omalla osastolla.

”Parasta oli asiakkaiden palveleminen ja asiakkaan saaminen tyytyväiseksi. Positiivisuudella pärjää ja on tärkeää ottaa kaikki asiakkaat huomioon”, hän toteaa.

Kesän jälkeen Erik keskittyy täysillä tuotantotalouden opintoihinsa Vaasan kauppakorkeakoulussa.

”Tavoitteenani on tulevaisuudessa työskennellä jossain teollisuuden tai kaupan alan mielenkiintoisessa tehtävässä. Kauppiaaksi ryhtymistä en ole miettinyt, mutta enpä sulje pois sitäkään vaihtoehtoa”, hän pohtii.

Hanna Mosorin (20), K-supermarket Pudasjärvi

Hannaa Vuoden nuoreksi työntekijäksi ehdottaneet perustelivat mm. seuraavasti: ”Tuo valon sateiseenkin päivään hymyllään, hänen kassallaan paistaa aurinko aina. Saa käytöksellään myös pikkuiset asiakkaat hymyilemään.”

Hanna on ollut 13-vuotiaasta lähtien Pudasjärven K-supermarketissa töissä monena kesänä ja lukioaikaan ilta-, viikonloppu- ja lomatuuraajana. Myös välivuosi kului kaupassa töitä tehden.

Hanna on mm. purkanut kuormia kaikilla osastoilla, tehnyt tilauksia, omia kaupan tarjouksia sekä inventoinut, ollut liha- ja kalatiskillä, rakentanut paistopisteen, pessyt ja täyttänyt salaattibaarin, laskenut kassat ja tehnyt ilta- sekä aamutyöt sujuvasti. ”Olen tehnyt melkeinpä kaikkea mitä voi kaupalla tehdä paitsi ollut itse kauppiaana tai osastovastaavana”, Hanna sanoo.

”Parasta on, että saa olla ihmisten parissa. Pidän oikeasti asiakaspalvelusta. Hyvä työporukka on myös iso tekijä viihtymisen kannalta.”

Hanna kertoo oppineensa, kuinka paljon tekemistä kaupassa on ja kuinka pienillä asioilla voi vaikuttaa ihmisten päivään. ”On tärkeää kuunnella, mitä asiakkaalla on sanottavana. Aitoon välittämiseen kuuluu myös silmiin katsominen ja tervehtiminen! Asiakkaiden lisäksi voi kiittää myös työkavereita. Ajankohtaisista asioista on hyvä olla perillä, ettei aina tarvitse puhua asiakkaiden kanssa vain säästä.”

Hanna opiskelee Oulun Palvelualan Opistossa kokiksi. ”Haluaisin olla tulevaisuudessa K-kauppias. Meinasin jo tänä syksynä lähteä viemään asiaa eteenpäin, mutta ajattelin katsoa ensin rauhassa jotain ihan toista alaa.”

Mikke Tolvanen (17), Intersport Tampere Lielahti

Mikkeä Vuoden nuoreksi työntekijäksi ehdottaneet perustelivat mm. seuraavasti: ”Tosi fiksu ja ammattimainen nuoreksi pojaksi. Valloittaa iloisella olemuksellaan kaikki. Luotettava työntekijä.”

Mikke on toisen vuoden merkonomiopiskelija ja kulunut kesä oli ensimmäinen kaupan alalla. Viiden viikon kesätyöpesti oli jatkoa koulun kuuden viikon työssäoppimisjaksolle.

Työtehtäviin kuului asiakaspalvelua, myyntiä, esillepanoa, hyllyttämistä, myymälän siisteydestä huolehtimista, kassatyöskentelyä, tuotteiden testaamista ja ominaisuuksiin tutustumista. ”Parasta oli asiakaspalvelu ja myynti, näistä tykkään erityisen paljon!”

Mikestä asiakaspalvelussa on tärkeintä asiakkaan tarpeiden kartoitus ja kuunteleminen loppuun asti, sujuva ja luonteva keskustelu asiakkaan iästä riippumatta ja asiakkaiden tasavertainen kohtelu.

”Olen tykännyt todella paljon ja tuntuu että olen löytänyt oman alani. Kauppiaaksi ryhtyminen ei tunnu mahdottomalta ajatukselta tulevaisuudessa.”

Syksyn tullen Mikke jatkaa opintojaan ja työskentelee opiskelujensa ohessa Intersport Lielahdessa. Koulun ja töiden ohella Mikke pelaa lentopalloa SM-tasolla.

Ajankohtaiset nostot

110 vuotta menestyksellistä K-kauppiasyrittäjyyttä

K-kauppiasliitto täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Tampereen Palokunnantalolle kokoontuneet maakauppiaat päättivät aloittaa järjestäytyneen yhteistyön liiketoimintansa edistämiseksi ja etujensa ajamiseksi 11. elokuuta 1912. Maakauppiasliiton perustaminen vauhditti yksityisen vähittäiskaupan kehittymistä ja loi perustan myös K-ryhmän rakentumiselle, kirjoittaa K-kauppiasliiton toimitusjohtaja Jaana Hertsberg blogissaan.

Lue lisää