Jouni ja Maija Jauhiainen, Intersport Sello, Espoo

Jaa

Jouni ja Maija Jauhiainen aloittivat viime marraskuussa Sellon Intersportin kauppiaina Espoossa. Parin välivuoden jälkeen oli hienoa palata uudelleen kauppiasuralle kiinnostavien haasteiden pariin.

Ennen kauppiasuraa Jouni pyöritti omaa rahahuolto- ja arvokuljetusyritystä Helsingissä toistakymmentä vuotta; Maija ehti työskennellä parikymmentä vuotta Kuopion ja Espoon Intersporteissa vastaten urheilutekstiilien ostoista. Kauppiasuralle pariskunta lähti Kajaanin Intersportiin, jossa he toimivat vuodet 2008-2013.

Sellon Intersportin kauppiaina Maija ja Jouni aloittivat marraskuun 2015 puolivälissä. Ensimmäiseksi he uudistivat kaupan lattiasta kattoon. Alakerrassa ovat uudet hienot brändialueet ja yläkerrassa lajiurheilun tuotteet, jotka on järjestelty kompaktisti.

Vaihtelevaa tekemistä riittää kaikenlaisissa kaupan töissä laidasta laitaan. Tekstiiliosasto on Maijalle luontainen vastuualue, ja hän on enemmän mukana myymälän arjessa, Jouni puolestaan huolehtii varsinkin tausta-asioista ja hallinnosta.

Sello on urheilukaupalle hyvä paikka. Sijainti on keskeinen, asiakasliikenne vilkasta ja asiakasrakenne erittäin monipuolinen: nuorista vanhuksiin ja kaikkea siltä väliltä, aktiiviliikkujia, harrastajia, lapsiperheitä jne.

Asiakkaat arvostavat hinta-laatusuhteeltaan oikeanlaisia tuotteita ja ennen kaikkea hyvää palvelua siististä ja selkeästä myymälästä. Jauhiaiset ovat kotikentällään, sillä savolaisista juurista huolimatta he ovat asuneet alueella parikymmentä vuotta.Kun tuntee oman alueensa, osaa rakentaa valikoimista asiakaskunnan tarpeiden mukaiset. Tarjolla on pienimuotoisesti myös huoltopalvelua, kuten siteiden asennukset suksiin, suksien pohjavoitelut ja luistinten terien muotoilut ja teroitukset.

Henkilökunnassa on sopiva miksaus kokemusta ja huomispäivän urheilukaupan supertähtiä. Asiakkaita palvelee kauppiasparin lisäksi 25 urheilu- ja vapaa-ajankaupan ammattilaista. Nuorehko porukka on hyvin urheilullista ja harrastaa itsekin liikuntaa monipuolisesti.

Johtamisessa Jauhiaiset uskovat avoimuuteen ja haluavat, että kaikki tietävät, mitä tavoitellaan ja miten onnistutaan. Pelisäännöt ovat selkeät ja kaikille yhteiset. Palvelun ja henkilökohtaisen aktiivisen myyntityön merkitys korostuu, se on keino saada asiakkaat palaamaan.

Hyvä fiilis syntyy onnistumisista ja ruokkii itseään. Kun tehdään hyvällä sykkeellä innokkaasti asioita yhdessä, tekemisen meininki välittyy aina asiakkaille asti ja tuottaa positiivista palautetta, mikä nostaa kaupan tunnelmaa.

Parasta Intersport-kauppiaan työssä on se, että ala on hyvin rento ja saa tehdä töitä samanhenkisten mukavien ihmisten kanssa. Tämä perusasia ei ole vuosien saatossa muuttunut. Sen sijaan kilpailutilanne on kiristynyt, ennakko-ostot on tehtävä yhä aiemmin ja kaudenaikaisesta täydentämisestä on tullut hankalaa tavaravarastojen pienentyessä. Kun tähän päälle vielä lisätään kaikkein vaikeimmin selätettävä haaste, selkeiden vuodenaikojen häviäminen, niin skarppiuttaan ja osaamistaan saa kyllä käyttää.

Jaksamisesta pariskunta huolehtii harrastamalla liikuntaa eri muodoissaan. Vapaa-aika kuluu perheen kesken. 19-vuotias Emmi-tytär  kirjoittaa tänä keväänä ylioppilaaksi valmistuen samalla myös merkonomiksi. Vuosien varrella Emmi on ollut paljon apuna kaupalla.  

Kun paljon hienoja asioita on jo ehditty kokea, niin tässä tässä vaiheessa elämää toivoo ja arvostaa ennen kaikkea sitä, että saisi tehdä töitä terveenä ja onnistuttaisiin vielä tässä uudessakin haasteessa.