fbpx
Siirry sisältöön

K-ryhmä työllisti 1 800 nuorta nuorisotakuulla

Noin 1 800 nuorisotakuun piiriin kuulunutta työtöntä nuorta aikuista on saanut töitä K-kaupoista Nuorisotakuu K-ryhmässä -ohjelman aikana. Elokuussa 2013 käynnistynyt ja vuoden 2014 lopussa päättynyt ohjelma onnistui K-ryhmässä yli odotusten, kun alkuperäinen tuhannen nuoren tavoite lähes tuplattiin.

Puolet kaikista K-kauppiasyrittäjistä eli lähes 600 kauppiasta työllisti nuorisotakuun piiriin kuuluvia nuoria eri puolilla Suomea. Eniten nuoria työllistyi ruokakauppoihin. Nuoria työllistyi myös K-ryhmän rauta- ja erikoiskaupan sekä auto- ja konekaupan työtehtäviin

”Nuorisotakuu toimii, kun siihen ollaan valmiita panostamaan. Keskeistä onnistumisessa oli myös tiivis ja mutkaton yhteistyö työnantajien ja TE-toimistojen välillä. Asetimme ohjelmamme tavoitteeksi tuhat työllistettyä nuorta, mikä ylittyi reilusti. K-kauppiaat ja Kesko tytäryhtiöineen ovat sitoutuneet vahvasti nuorten työllistämiseen”, Keskon henkilöstöstä vastaava johtaja Matti Mettälä toteaa.

K-ryhmän kauppiaat ja kaupat hyödynsivät ohjelman aikana eri työllistämisvaihtoehtoja tarjoten nuorille työsuhteiden lisäksi myös oppisopimuskoulutuspaikkoja ja työkokeiluja.

”Nuorten työllistäminen on luonnollinen osa K-ryhmän vastuullista toimintaa. Erityisen ilahduttavaa on, että ohjelman aikana oppisopimuspaikkojen määrä kasvoi kaupoissamme merkittävästi”, Mettälä toteaa tyytyväisenä.

”Nuorille tarjottava mahdollisuus”

”Nuorille on tarjottava mahdollisuus” on Järvenpään K-rauta-kauppias Taina Källin motto nuorten palkkaamiseksi. Hän tekee yhteistyötä muun muassa Järvenpään kaupungin nuoriso- ja työllisyysyksikön kanssa.

”Eräskin tyttö tuli aluksi töihin kassalle ja siirtyi siitä kahvilan puolelle vakituiseen työpaikkaan. Nyt hän on opiskellut työnsä ohessa kokiksi”, kauppias kertoo iloisen esimerkin.

Kauppias kiittelee myös Nuorisotakuu K-ryhmässä -ohjelman nuorisotakuu-koordinaattorilta saamaansa tukea palkkatukeen liittyvissä kysymyksissä. Avun merkitys on ollut oleellinen nuorten palkkauspäätöksiä tehtäessä. Nuorisotakuu-koordinaattorin apu ja nuorten palkkaamiseen liittyvä asiantuntemus ovat myös jatkossa Keskon esimiesten ja K-kauppiaiden käytettävissä.

K-ryhmän kaupat ovat merkittävä nuorten työllistäjä. Yhteensä noin 12 000 alle 30-vuotiasta nuorta ja aikuista sai työtä K-ryhmän kaupoista elokuun 2013 ja joulukuun 2014 välisenä aikana.

Lisätietoja: Nuorisotakuu-koordinaattori Johanna Kinnunen, K-kauppiasliitto, puh. 050 342 7860

Kuvassa Rauman K-citymarketista vakituisen työpaikan nuorisotakuun avulla saanut Susanna.

Ajankohtaiset nostot

110 vuotta menestyksellistä K-kauppiasyrittäjyyttä

K-kauppiasliitto täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Tampereen Palokunnantalolle kokoontuneet maakauppiaat päättivät aloittaa järjestäytyneen yhteistyön liiketoimintansa edistämiseksi ja etujensa ajamiseksi 11. elokuuta 1912. Maakauppiasliiton perustaminen vauhditti yksityisen vähittäiskaupan kehittymistä ja loi perustan myös K-ryhmän rakentumiselle, kirjoittaa K-kauppiasliiton toimitusjohtaja Jaana Hertsberg blogissaan.

Lue lisää