Aki Korhonen ja Annukka Österlund kauppiaiksi Hyrynsalmen K-Market Kemppaiseen

Jaa

Aki Korhonen ja Annukka Österlund aloittavat kauppiasuransa syyskuun alusta, kun he ottavat vastaan perinteikkään K-Market Kemppaisen avaimet Hyrynsalmella.

Kauppiasvaihdoksen myötä kaupan nimi muuttuu K-Market Hyrynsalmeksi.

Aki ja Annukka lähtevät hyvillä fiiliksillä jatkamaan perinteikkään kaupan tarinaa. Kauppiaat ovat iloisia siitä, että he saivat kauppapaikan juuri Kainuusta. Aki on sieltä kotoisin ja muuttanut takaisin Kainuuseen Etelä-Suomessa vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen. Annukka on kotoisin Varsinais-Suomesta ja muuttanut Akin kanssa Kainuuseen 2018. ”Olemme viihtyneet täällä erinomaisesti.”

”Kauppapaikkana Hyrynsalmi on todella kiinnostava ja lähdemme innolla kehittämään kauppaa. Kauppa sijaitsee aivan Hyrynsalmen keskustassa ja on ilo päästä jatkamaan hyvin perinteikkään kaupan tarinaa. Odotamme kovasti, että pääsemme kehittämään kaupan toimintoja ja valikoimaa yhdessä henkilökunnan kanssa”, uudet kauppiaat hehkuttavat. ”Hyrynsalmi on paikkakuntana meille entuudestaan tuttu perheen mökkipaikan kautta. Upea luonto antaa mahtavat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja vapaa-ajan viettoon.”

Aki ja Annukka kertovat aikovansa keskittyä erityisesti kaupan ruokaisuuteen unohtamatta kuitenkaan käyttötavaravalikoimaa. ”Tulemme panostamaan vahvasti tuorepuolen osastoihin ja haluamme olla modernin ajan kyläkauppa. Yksi tärkeimmistä toimistamme on laajentaa ruokapuolen tuotevalikoimaa. Olemme kaupassa asiakkaita varten ja toivomme asiakkaiden rohkeasti esittävän valikoimaa koskevia toivomuksia. Iloinen asiakaspalvelu on meille ensisijaisen tärkeää.”

Kaupan työuraa on yhteensä jo yli 20 vuotta

Aki on aloittanut kaupan työt Turussa K-Citymarket Länsikeskuksessa ja siirtynyt sieltä vaativampiin tehtäviin K-Supermarket Reimariin. Hyrynsalmelle Aki tulee K-Supermarket Sotkamon liha- ja kalaosaston vastaavan tehtävistä. Sotkamon K-Supermarketissa hän suoritti myös kauppiasvalmennukseen kuuluvan kauppaharjoittelun.

”Kiitokseni kasvattajakauppias Hannu Korhoselle, joka on tukenut minua matkalla kauppiaaksi omalla pitkän linjan kokemuksellaan. Myös edellisiltä kauppiailta ja esimiehiltä, joiden alaisuudessa olemme toimineet, olemme saaneet paljon oppia ja kokemusta”, kiittää Aki.

Annukka on puolestaan aloittanut uransa kaupan maailmassa Turussa K-Citymarket Kupittaassa, ja ura on jatkunut K-Supermarket Katariinassa ja K-Market Ilpoisissa. Yhteensä kaksikolla on työvuosia K-kaupoissa yli 20. Aki ja Annukka ovat molemmat koulutukseltaan iktyonomeja (kala- ja ympäristötalouden ammattikorkeakoulututkinto).

”Luonto on meille kummallekin tärkeä voimavara, vaikkakin hieman eri tavoin”, he kertovat. Annukka on keräilijä, joka kulkee metsässä villiyrttien, värjäyskasvien, marjojen ja sienien perässä. Hänen kiinnostuksiinsa kuuluvat myös vahvasti erilaiset käsityöt. Aki puolestaan rakastaa metsästystä ja kalastusta ja harrastaa myös musiikkia. Perheeseen kuuluvat 4-vuotias tytär Iiris ja laivakoira Sisu.