Janne ja Jenni Enqvist K-Rauta Otra Nekalan kauppiaiksi Tampereelle

Jaa

Tampereen K-Rauta Otra Nekala saivat uudet kauppiaat, kun Janne ja Jenni Enqvist ottivat vetovastuun asiakkaiden palvelusta. Otra Nekala on heidän toinen kauppapaikkansa.

Janne Enqvistillä on vankka kokemus K-Raudasta. Kun hän aloittaa kauppiaana Otra Nekalassa, tulee samana päivänä kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä, kun hän aloitti työt rautakaupassa. Viimeiset viisi vuotta Enqvistien pariskunta on toiminut kauppiaina K-Rauta Hämeenlinnassa, josta he siirtyvät Tampereelle.

”Aina olen tehnyt töitä yrittäjämäisesti kelloa katsomatta, ja jossakin vaiheessa tuli tunne, mitä jos tekisi itselle töitä”, Janne Enqvist kertoo kauppiasuransa alusta.

Kiehtovinta kauppiasurassa on Janne ja Jenni Enqvistin mukaan vapaus ja vastuu. ”On vapaus tehdä asioita ja näkee oman kädenjäljen, mutta samalla on vastuu yrityksestä, työntekijöistä ja heidän perheistään. Ennen kaikkea kaupanteko on mukavaa puuhaa, kun pääsee palvelemaan erilaisia asiakkaita, eikä yksikään päivä ole samanlainen”, he summaavat ajatuksiaan.

Perinteisellä kauppapaikalla kauppaa kehittäen

K-Rauta Otra Nekalan perinteet ulottuvat 1800-luvulle asti. ”Perinteitä pitää vaalia, mutta kauppaa on myös uskallettava kehittää tämän päivän asiakkaiden tarpeisiin vastaavaksi. Myymälä on K-Rautana uniikki, toimiihan se kahdessa kerroksessa liukuportaineen. Meille on tärkeää, että pystymme varmistamaan sujuvan asioinnin myymälässä erilaisilla keinoilla”, uudet kauppiaat kertovat.

K-Rauta Otra Nekala palvelee kuluttaja- ja yritysasiakkaita. Kattavan tuote- ja palvelutarjonnan lisäksi Enqvistien mielestä kaupan pitää olla houkutteleva ja tarjota virikkeitä asiakkaille. ”Kun asiakkaita vielä palvelee ammattitaitoinen henkilökuntamme, niin kauppaan on kiva tulla asioimaan.” K-Rauta Otra Nekala työllistää noin 60 alan ammattilaista.

Kysyttäessä kauppiaiden omaa suosikkia K-Raudan suomalaisten tuotteiden valikoimasta vastausta ei tarvitse miettiä: ”Cello-porealtaat ja -paljut, ehdottomasti.”

Uudet kauppiaat toivottavat asiakkaat tervetulleiksi ja pyytävät antamaan rohkeasti palautetta sekä kertomaan kehitysideoita. ”Silloin kauppamme on juuri meidän asiakkaillemme sopiva – kauppiaita hihasta kiinni vain.”

Kauppiaspariskunnan elämä on työntäyteistä, mutta arjessa jaksamista auttaa myös kuntoilu. Perheeseen kuuluvat 14- ja 17-vuotiaat tyttäret sekä Rölli-niminen koira.