Jaro Salkoharju kauppiaaksi Tampereen Stockmannin K-Supermarketiin

Jaa

Jaro Salkoharju ottaa kauppiasvastuun Tampereen Stockmannin tavaratalon alakertaan valmistuvasta K-Supermarketista yhdessä puolisonsa Terhi Salkoharjun kanssa. Kauppa avautuu asiakkaille elokuussa.

Kuva: Harri Virta

”Tuntuu hienolta lähteä vetämään K-Supermarketia, joka onkin paras mahdollinen vaihtoehto perinteikkään Stockmannin kaveriksi”, Jaro kertoo tunnelmistaan.

”Stockmannissa on sijainnut perinteisesti herkullinen ruokakauppa. Haluan tehdä kauppapaikkaan sellaisen K-Supermarketin, joka tulee olemaan Tampereen palvelevin, erittäin laajan valikoiman herkkukauppa. Meiltä saat kaiken, mitä ruokaostoksillasi tarvitset ja vähän vielä päälle. Panostamme erityisesti laajaan valikoimaan sekä tuoreuteen jokaisella osastolla. Kaikkeen, mikä tekee meistä tavallista paremman ruokakaupan asiakkaillemme. Kaupan sisälle rakentuu ravintolamaailma, missä voi paikan päällä nauttia aterian tai ostaa sen mukaan. Haluamme myös kuunnella asiakkaitamme joka tilanteessa ja muokata valikoimaa juuri sellaiseksi, kuin asiakkaamme sen haluavat”, tuleva kauppias avaa liikeideaansa.

”Vastuullisuus on ollut aina tärkeä osa toimintaamme. Vastuullisuuden tulee näkyä kaikessa mitä teemme. Pyrimme toimimaan aina kestävän kehityksen periaatteella ja vaalimaan eettisiä ja ympäristön kannalta tärkeitä arvoja”, Jaro listailee. ”Kauppaa rakennettaessa pystytään myös ottamaan huomioon turvallinen työskentely ja asiointi.”

Jaro ja Terhi toivovat kovasti asiakkailtaan ajatuksia ja ideoita jo kaupan suunnitteluvaiheessa: ”Otamme ilomielin ideat vastaan ja huomioimme ne, kun luomme uutta ja upeaa Tampereen herkkukauppaa. Haluamme, että ruokakauppamme on suunniteltu yhdessä asiakkaidemme kanssa juuri heille sopivaksi. Kotimaisuus ja paikallisuus tulevat myös oleman isossa osassa kaupan valikoimassa.”

Rekrytointi alkaa kesäkuussa ja kaupan nimestä kilpailu

Henkilökunnan rekrytointi uuteen K-Supermarketiin aloitetaan heti kesäkuun alusta. Kaupan alan ammattilaisia tarvitaan noin 25 henkilöä. ”Kaupan nimestä järjestämme nimikilpailun. Haluamme, että tamperelaiset itse saavat päättää keskustan herkkukauppansa nimen. Kilpailu järjestetään jo toukokuussa”, Jaro lupaa.

Kaupan työt aloitettu klassisesti pullokaapista

Jaro on aloittanut kauppauransa 13-vuotiaana 25 vuotta sitten vanhempiensa kaupassa Parkanossa. ”Siellä ensimmäinen toimenkuvani oli pahvien paalaaminen sekä pullopojan työt.” Jaro on kouluttautunut vuosien aikana kaikille kaupan osastoille ja saanut hyvät opit pitkän linjan ammattilaisilta. Kauppiasuran hän on aloittanut Harjavallan K-Market Myllyssä, joka kasvoi Jaron aikana K-Supermarketiksi. Harjavallasta hänen matkansa jatkui Poriin K-Supermarket Ruokaporin kauppiaaksi, missä hän on toiminut jo melkein 10 vuotta. Terhi on ammatiltaan sairaanhoitaja mutta hän on työskennellyt Jaron rinnalla kauppiaspuolisona jo useita vuosia.

Salkoharjujen perheeseen kuuluvat 10-, 12- ja 15-vuotiaat lapset.. Lisäksi perheen ulkoilutarpeesta pitävät huolen kolme koiraa. Jaro kertoo harrastavansa jääkiekkoa ja uutena lajina padelia. ”Terhin kanssa yhteinen harrastuksemme on pitkät erämaavaellukset varsinkin Suomen Lapissa sekä muualla Pohjoismaissa. Se on hyvää vastapainoa kiireiselle elämälle ja siellä asiat saavat oikeat mittasuhteet. Koko perheen kanssa tykkäämme matkustaa niin koti- kuin ulkomaillakin aina, kun se on vain mahdollista.”