– Lähden innokkaasti kehittämään Uudenkaupungin keskustaan elävää ja palvelevaa ruokakauppaa. Olen utelias kuulemaan asiakkaiden toiveista ja pyrin luomaan kauppaan kodikkaan tunnelman, jossa asiakkaat otetaan huomioon ja mukaan kehittämään kaupasta mukavaa kohtaamispaikkaa, kertoo kauppias Johanna Saarinen.
– Kesällä kaupunki herää eloon ja olen aivan keskeisellä paikalla toivottamassa niin turistit kuin kesäasukkaatkin tervetulleiksi. Sijainti kaupunginlahden rannalla on siitä mukava, että kaupalle voi saapua myös veneellä, kertoo Saarinen.
– Tärkeänä pidän tuoreutta, kotimaisuutta ja erityisesti lähiruokaa. Lähden kehittämään tuoreosastoja, alkuun heviä ja leipää. Kaupassa aamulla paistettu leipä ja tuoreet paikalliset vihannekset ovat minulle tärkeitä. Pienet lähituottajat saavat kaupassani näkyvyyttä ja toivonkin, että tuottajat ja asiakkaat ovat yhteydessä näiden osalta, jotta valikoimia voidaan tarkistaa, sanoo Saarinen.
– Toivon, että yhdessä asiakkaiden, tuottajien ja paikallisten yritysten kanssa saamme kehitettyä kaupungin keskustaan ruokakaupan, jolla todella olisi kokoaan suurempi sydän, summaa Saarinen.
Johanna Saarinen on työskennellyt aiemmin Vihannes-Laitilassa. Siellä tutuksi tuli vihannesten tukkukauppa osto ja myynti. Yrityksessä hän työskenteli myös taloushallinnon tehtävissä. Ennen K-kauppiasvalmennukseen lähtöä Saarinen työskenteli hieman yli kaksi vuotta rahoitusalalla. Kauppiasharjoittelun Saarinen suoritti kauppias Irene Elläjoen K-Supermarket Rosmariinissa Raumalla.