K-Citymarket Lappeenranta on Vuoden 2020 Leipäkauppa!

Jaa

Tunnustuksella palkittiin kauppiaat Ari ja Miia Piiroinen ja leipäosaston hoitaja Minna Koistinen.

Vuoden 2020 Leipäkaupaksi on valittu K-Citymarket Lappeenranta, jonka kauppiaina toimivat Ari ja Miia Piiroinen. Kaupan leipäosaston hoitaja Minna Koistinen palkittiin kultamitalilla. Valinnan teki Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen nyt jo 24. kerran. Myös viime vuonna voitto meni K-ryhmään, kun tunnustuksen sai K-Supermarket Arabia Helsingistä.

Raadin mukaan K-Citymarket Lappeenrannan valikoimassa on runsaasti paikallisten leipomoiden leipiä ja leivonnaisia ja niiden lisäksi hyvä valikoima myös alueellisten ja valtakunnallisten leipomoiden tuotteita. Myymälässä on myös Fazer Leipomoiden jauholeipomo, jonka tuotteet täydentävät valikoimaa. Tuotteet on suurimmaksi osin valmistettu Suomessa, mikä on Vuoden Leipäkauppa -kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri.

Valintaraati antoi K-Citymarket Lappeenrannan leipäosastolle kiitosta tuotteiden esillepanosta ja kalusteiden asettelusta, jotka houkuttelivat ostamaan leipää ja tutkimaan valikoimaa. Tuoreus oli käsinkosketeltavaa ja osa tuotteista oli aamulla vielä lämpimiä raadin saapuessa paikalle. Myös kausituotteet olivat leipäosastolla hyvin esillä. Gluteenittomat tuotteet löytyivät lähettyvillä olevalta Gluteeniton maailma -osastolta.

Erityiskiitoksen valintaraadilta saivat paikallisista tuotteista kertovat Lähiruokaa Meilt Päi -hyllynreunakyltit. Asiakkaiden mielenkiintoa osastolla herätellään myös erilaisilla kylteillä, kuten esimerkiksi Rieskan tarinalla, Tuunattavat-kyltillä, Viikon leivällä ja Täysjyvän terveysinfolla. Raadin mukaan nämä pienet tarinat myyntikalusteissa tekevät elämyksellisen leipäosaston, jossa on suuri (leipä)sydän mukana. Asiakkaiden käyttöön tarkoitettu leivän siivutuskone on mukava lisä Itä-Suomessa, jossa limppu on pääasiallinen leipämuoto.

Kolme muuta finalistikauppaa olivat K-Citymarket Järvenpää, Minimani Kokkola ja Prisma Limingantulli Oulu. Jokaisella finalistikaupalla oli omat vahvuutensa, mutta voittajasta valintaraati oli yksimielinen. Vuoden Leipäkaupan valitsi raati, johon kuuluivat elintarvikeasiantuntija Anna Salminen, Päivittäistavarakauppa ry, toiminnanjohtaja-päätoimittaja Laura Hyvärinen Elintarviketieteiden Seura ry, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Lähde: Leipuriliitto.fi