Vuoden 2013 Leipäkauppa julkistettiin Oulussa 21.2.2013. Kauppiaspariskunta Ulla ja Pekka Rantalalle ojennettiin kultamitalit, voittobanderolli ja kunniakirja valinnasta Vuoden Leipäkaupaksi. Kultamitalin sai myös leipäosaston hoitaja Marika Kants.
Palkintoperusteissa todetaan, että K-supermarket Revontori tarjoaa asiakkailleen näyttävän ja monipuolisen suomalaisen leipäosaston, jossa on runsas valikoima Suomessa valmistettuja valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten leipomoiden tuotteita.
Valitsijaraadin mukaan Revontorilla on leipävalikoimia suhteutettu asiakkaiden ostokäyttäytymiseen. Osaston valtteina ovat siisteys, hyvä järjestys ja tuotteiden tuoreus. Paikalliset makutottumukset on otettu hyvin huomioon ja sesonkituotteet ovat näyttävästi esillä. Keliaakikoille on gluteenittomissa tuotteissa tarjolla myös tuorevaihtoehtoja. K-supermarket Revontorin viihtyisällä ja hyvin hoidetulla leipäosastolla on miellyttävä asioida.
K-supermarket Revontorin leipäosastoa on pyritty kehittämään kaikkia asiakkaita parhaiten palvelevaksi. Esimerkiksi gluteenittomista leivistä löytyy leipäosastolta hyllynpääty, jossa on leipureiden toimittamia leipiä ja leivonnaisia sekä kaupassa paistettuja gluteenittomia Pirkka-leipiä. Lisäksi gluteenitonta leipää löytyy pakastettuna sekä kuivatavarahyllystä gluteenittomien tuotteiden kohdalta. Luomuleivät on merkitty leipäosastolla erillisellä luomumerkinnällä. Myös paikallinen leipäkulttuuri näkyy vahvasti Revontorilla:
”Lapin rieskat menevät alueellamme erittäin hyvin kaupaksi ja löytyvät meiltä erillisestä rieskahyllynpäädystä seitsemältä eri paikallisleipurilta toimitettuna”, kertoo kauppias Pekka Rantala.
Revontorin asiakkaat ovat löytäneet myös Pirkka Lähellä leivotut -leivät. Erityisesti Antellin Pirkka ruisnappulat on saanut hyvän vastaanoton asiakkailta.
K-supermarket-ketjun myyntijohtaja Heli Arkkila on erityisen tyytyväinen voitosta, sillä K-supermarketien leipäosastoja kehitetty määrätietoisesti. K-supermarketille Vuoden Leipäkauppa 2013 -kilpailu oli menestyksekäs, sillä loppukilpailussa oli mukana myös K-supermarket Yliveto Vantaalta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana K-ruokakauppa on valittu Vuoden Leipäkaupaksi seitsemän kertaa.
”K-ruokakauppojen tavoitteena on tarjota asiakkailleen alueensa ylivoimaisesti paras leipäosasto. K-supermarketeissa panostetaan vahvasti leipäosaston tuoreuteen, valikoimaan ja saatavuuteen. Asiakkaita parhaiten palveleva leipäosasto syntyy kaupassa itse paistetuista tuotteista, paikallisten leipomoiden valikoimasta ja myydyimmistä perustuotteista. Uusimpina tuotteina K-supermarketeista löytyy useita erilaisia hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisia Pirkka-paistotuotteita, kuten leipiä ja patonkeja”, kertoo Arkkila.