Kalle Kouvo aloittaa K-kauppiasuransa huhtikuussa K-Market Särän kauppiaana Lemillä

Jaa

Kouvo jatkaa aprillipäivästä alkaen isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä K-Market Lemin kauppiaana. Tavoitteena on pitkä kauppiasura.

Kalle vitsailee olleensa ensin kaupalla päivähoidossa ja siirtyneensä sittemmin työntekijäksi. ”Olen työskennellyt kaupalla kaikissa muissa tehtävissä paitsi vielä yrittäjänä.”

Kalle on palvellut myös YK-joukoissa Libanonissa taistelupelastajana. ”Libanonissa ollessani vuokrasin jääkaapin, josta möin joukkuetovereille virvokkeita, sillä lailla sain niissäkin olosuhteissa kotoisan olon. Minkäs kauppias luonnolleen mahtaa?” Kalle pohtii.

”K-Market Särän asiakkaat ja henkilökunta ovat minulle tuttuja. Kauppiasuran aloittaminen tuntuu luontevalta ja hyvältä, koska minulla on kaupan omat huipputekijät apunani. Henkilökunnasta huolen pitäminen on minulle tärkeää. Haluan että töihin on kiva tulla.”

K-Market Särässä käytetään aurinkovoimaa kaupan energian tuottamiseen. ”Tuotamme suurimman osan kesän energian tarpeesta omalla aurinkovoimalla. Myös asiakkaamme voivat seurata kaupan tv-näytöstä, kuinka paljon energiaa paneeleista tulee. Ympäristöhyödyt havainnollistetaan kertomalla, kuinka pitkälle sähköautolla olisi kullakin määrällä päässyt.”

Kalle pitää kuntoaan yllä kuntosalin, lenkkeilyn ja palokuntaharrastuksen myötä. ”Pappa aloitti kauppiaana 1958 ja tavoitteenani on tehdä yhtä pitkä ura Lemillä kuin papalla ja isällä on ollut.”