Karina Lasarjan-Kuoppala ja Hanna Kuoppala, kasvattajakauppiaat Lohjalta

Jaa

Intersport Lohjan kauppiaat Karina Niki Lasarjan-Kuoppala ja Hanna Kuoppala on valittu K-ryhmän vuoden kasvattajakauppiaiksi. Vuoden kasvattajakauppiaan kunniamaininta on tunnustus ansiokkaasta työstä henkilökunnan kouluttamisessa ja uusien K-kauppiaiden kasvatustyössä.

K-ryhmän vuoden kasvattajakauppiaiksi on valittu kolme K-kauppiasta Helsingistä, Kirkkonummelta ja Lohjalta. Klikkaa tästä artikkeliin kauppias Stina Olanderista ja tästä artikkeliin kauppias Martti Halmesmäestä.

K-ryhmässä kasvattajakauppiailla on tärkeä rooli uusien K-kauppiaiden kasvattamisessa. K-ryhmän vuoden kasvattajakauppiaiksi valitut Karina Niki Lasarjan-Kuoppala ja Hanna Kuoppala Lohjan Intersportista näkevät kasvattajakauppiaan tärkeimmäksi tehtäväksi vastuun antamisen ja luottamuksen.

”On hienoa nähdä, kun nuoret kehittyvät ja menevät urallaan eteenpäin. Se palkitsee joka kerta, oli kyseessä sitten kauppiasharjoittelija tai työharjoittelija. On mahtavaa olla sellaisessa asemassa, että voi antaa muille mahdollisuuksia kehittyä ja nähdä kasvun ihan silmissä”, Niki toteaa.

Ennen kauppiaaksi ryhtymistään Niki ehti tehdä pitkän uran Intersport-ketjussa myymälöissä ja ketjuyksikössä. Hanna on kasvanut kenkä-, ruoka ja urheilukauppaa pyörittäneessä kauppiasperheessä ja omaa yrittäjätaustaa löytyi markkinoinnin alalta. Kun päätös kauppiasurasta oli vähitellen kypsynyt, Niki hakeutui kauppiasvalmennukseen.

”Kauppiasuran alku oli jännittävää, kun kaikki oli uutta. Olimme kyllä aika vihreitä monissa asioissa ja opittavaa oli paljon. Suoritin kauppiasharjoittelun Intersport Jumbossa, jossa pääsin tekemään monipuolisesti eri työtehtäviä. Kauppias Kai Lehmus ja myymäläpäällikkö Sanna Kurkela toimivat loistavina esimerkkeinä ja antoivat hyvät eväät kaupan pyörittämiseen”, Niki pohtii.

”Tärkeitä oppeja olivat esimerkiksi se, että palvelulla ja asiakaskokemuksella on oikeasti merkitystä nykypäivän asiakkaalle. Myös epävarmuuden sietäminen, nöyrä asenne ja pikaisen puuttumisen malli johtamisessa ovat olleet tärkeitä oppeja. Opimme myös uskallusta muokata kaupan valikoimasta omaa kaupunkia ja asiakaskuntaa palveleva. Kauppiaan työssä tarvitaan rohkeita päätöksiä jättää jotain pois tai lisätä jotain valikoimaan”, Niki täsmentää.

Kasvattajakauppiaiden rooli uusien K-kauppiasyrittäjien alkutaipaleella on suuri. Kollegoiden avulla ja K-kauppiasyhteisöllä on ollut iso merkitys myös Intersport Lohjan kauppiaiden myöhemmällä uralla.

”Kivireen vetäminen yksinään ei ole toivottavaa kenellekään. Olisihan se aika ankeaa, jos ei voisi soitella ja vaihtaa ajatuksia kokeneempien kanssa ja kysyä apua. Meillä on muutama luottokauppias ja myymäläpäällikkö, joiden kanssa pallottelemme säännöllisesti kokemuksia ja ajatuksia”, Niki kertoo.

Vuoden kasvattajakauppiaat Lohjalta, Kirkkonummelta ja Helsingistä

Vuoden kasvattajakauppiaiksi valittiin Karina Niki Lasarjan-Kuoppala ja Hanna Kuoppala (Intersport Lohja), Martti Halmesmäki (K-Rauta Kirkkonummi) sekä Stina Olander (K-Market Oliivi ja K-Market Isosaari, Helsinki).

Kasvattajakauppiaan kunniamaininta on tunnustus ansiokkaasta työstä henkilökunnan kouluttamisessa ja uusien kauppiaiden kasvatustyössä. Kaikki uudet K-kauppiaat käyvät läpi kauppiasvalmennuksen, joka koostuu kauppiastyön harjoittelusta kasvattajakauppiaan valmennuksessa, verkossa ohjatusta opiskelusta ja työssä oppimisesta sekä alueellisista ja valtakunnallisista lähijaksoista.