Kauppias innostaa nuoria liikkumaan – K-Market Reijolan yleisurheilukisat ovat jo perinne

Jaa

Joensuun Reijolassa sijaitsevan K-Market Reijolan kauppias Toni Ahonen on halunnut tarjota alueen lapsille ja nuorille liikunnan iloa. Ahosen K-Marketin ja Pyhäselän urheilijoiden yhteiset yleisurheilukisat järjestettiin elokuun alussa Hammaslahden kentällä jo kolmantena vuonna peräkkäin.

– Alueellamme toimiva Pyhäselän urheilijat on erittäin aktiivinen ja toimelias seura. Heillä on ollut muidenkin toimijoiden kuten pankin kanssa tällaisia nimikkokisoja. Meidän nimikkokisoista halusin matalan kynnyksen kisat, joihin yleisurheilua voi tulla kokeilemaan vaikka ei olisi aiemmin harrastanut. Varsinkin nuorempia lapsia on pyritty houkuttelemaan paikalle osallistumispalkinnolla joka jaetaan jokaiselle osallistujalle, kauppias Toni Ahonen kertoo.

Tavoitteena kauppiaalla on ollut rohkaista lapsia kokeilemaan eri urheilulajeja ja innostumaan sitä kautta urheilusta. Pyhäselän urheilijat hoiti käytännön toimet, kun taas kauppias osallistui kisojen markkinointiin, keräsi ennakkoilmoittautumisia, vastasi mitaleista ja osallistumispalkinnoista sekä oli mukana jakamassa niitä kilpailijoille. Tänä vuonna mukana järjestelyissä oli myös K-Market Hammaslahden kauppias Juha Timonen.

– Kisat ovat sujuneet joka vuosi mukavissa merkeissä ja kun kisat nyt järjestettiin kolmannen kerran, voitaneen puhua jo perinteestä. Ajankohtana on ollut aina koululaisten kesäloman loppu joka on osoittautunut hyväksi ajankohdaksi, Ahonen kertoo.

– Tänä vuonna teimme osallistujaennätyksen kun urheilemassa oli 188 lasta. Oli mukava huomata että kisoihin osallistui urheilijoita ympäri maakuntaa sekä muutama lomamatkalle Pohjois-Karjalaan toiselta puolelta Suomea saapunut nuori.

Toni Ahonen on toiminut K-Market Reijolan kauppiaana pian viiden vuoden ajan. Yhteisölliset yleisurheilukisat sopivat Ahosen mukaan entisen Pyhäselän kunnan alueelle loistavasti.

– Alueellamme asuu paljon lapsiperheitä, ja täällä entisen Pyhäselän kunnan keskuksessa tällainen kylähenki elää vahvasti. Samoin Hammaslahden kaupunginosa on entinen kyläkeskusta, josta esimerkiksi Joensuuhun on matkaa jonkin verran. Yleisurheilukisat olivat menestys ja tästä perinteestä pidetään kiinni!

Kuvat: Pyhäselän urheilijat