Kuusamoon K-Market ensi vuoden alusta – kauppiaana Sami Baas

Jaa

Kuusamoon saadaan uusi K-ruokakauppa, kun M-Market Nilo siirtyy vuodenvaihteessa K-Market-ketjuun. Kauppiaana jatkaa Sami Baas.

Sami Baas on toiminut M-Market Nilon kauppiaana huhtikuusta 2019 alkaen. Siirtyminen K-Market-ketjuun tuo kaupalle suuren toimijan vahvan taustatuen niin tuotevalikoimissa, hinnoittelussa, logistiikassa kuin kanta-asiakasjärjestelmässä.

K-Market Nilo on Sami Baasin mukaan perinteinen asiakkaiden kanssa elävä ja kehittyvä kauppa. ”Kauppa on toiminut samalla paikalla jo vuodesta 1963. Kantava periaatteemme tuleekin olemaan: perinteinen, paikallinen ja palveleva”, Sami kertoo.

Vastuullisuus kuuluu K-Market Nilon arkeen. Paikalliset tuotteet muodostavat tärkeän osan valikoimista. ”Rakennamme valikoimaa yhdessä asiakkaidemme kanssa sesongit huomioiden. Näin pystymme pienentämään hävikkiä. Kaupan energiatehokkuutta tullaan kehittämään ja kierrätystä tehostamaan”, luettelee tuore K-kauppias kauppansa vastuullisuustoimia. Henkilökunnan turvallinen työskentely ja asiakkaille turvallisen asioinnin takaaminen ovat tänä päivänä tärkeä osa kaupan työtä.

Samilla on työuraltaan taustaa virkamiehen työstä ja yritysmaailman johtotehtävistä. Hänen perheeseensä kuuluu omassa työssään jatkava puoliso Hanna, sekä lapset Saga (13) ja Pessi (6). ”Koko perheemme on vahvasti mukana kaupan arjessa. Hanna toimii yhtiön hallituksessa, ja välillä auttaa kaupalla sen monissa tehtävissä. Pessi puolestaan saattaa järjestää pop up -tarjoilun ja Sagan voi nähdä täyttämässä hyllyjä.”

Harrastukset ovat perheellä perinteiset pohjoissuomalaiset: kelkkailua, laskettelua, metsästystä ja kalastusta, mutta vapaa-aika kuluu kuitenkin useimmin perheen ja lasten harrastusten parissa.