Mariia Jernmark aloittaa kauppiasuransa K-Market Kaakkolassa Järvenpäässä

Jaa

Mariia Jernmark on Järvenpään K-Market Kaakkolan uusi kauppias. Hän aloittaa kauppiasuransa Kaakkolassa lokakuun loppupuolella 2021.

Mariia tunnustaa jännittävänsä kauppiasuransa aloitusta hyvällä tavalla ja olevansa onnellinen mahdollisuudesta aloittaa kauppiasura Kaakkolassa. ”Kauppa tuntui heti omalta, kun astuin Kaakkolaan. On hienoa päästä jatkamaan edellisten kauppiaiden työtä ja kehittämään kauppaa asiakkaiden toiveita ja tarpeita kuunnellen.”

”K-Market Kaakkola on kokoaan isompi kyläkauppa asiakkaiden toiveita vastaavalla valikoimalla ja alueen parhaalla asiakaspalvelulla”, kertoo Mariia liikeideastaan. ”Odotan innolla, että pääsen tutustumaan asiakkaisiini ja toivonkin, että he tulevat esittämään ideoitaan ja toiveitaan rohkeasti. Tulen näkymään paljon kaupalla ja haluan olla osa alueen yhteisöä.”

K-Market Kaakkolan vastuullisuustyöstä Mariialla on jo selvä käsitys: ”Hävikin hallintaan kiinnitetään huomiota ja kaikki mahdolliset toimenpiteet tehdään, että hävikki pysyisi pienenä. K-Market Kaakkolassa hävikkiruoka jaetaan jo nyt ruokapalvelulle, ja aion tätä jatkaa tietenkin. Huolehdin myös, että kaupan omat kierrätysasiat ovat kunnossa ja henkilökunta opastettu kierrätykseen. Lisäksi haluan olla vastuullinen työnantaja ja panostaa työviihtyvyyteen ja henkilökunnan työssäjaksamiseen.”

Kiinnostus kauppiasyrittäjyyteen heräsi jo lukioaikana

Mariia kertoo työskennelleensä lukioaikana K-Market Rekolassa ja sieltä syttyi kipinä kauppiasyrittäjyyteen. ”Sittemmin olen hakenut kokemusta omalle kauppiasuralle. Olen saanut työskennellä eri kauppiaiden alaisuudessa, mikä on suuri rikkaus. Haluan eritoten kiittää K-Market Rekolan kauppias Minna Kelamoa, joka aikanaan koulutti ja antoi vastuuta minulle. Lisäksi haluan kiittää K-Market Reimarlan ja Perkkaan kauppiasta Marika Rekilää, joka toimi minulle kasvattajakauppiaana. Hän jaksoi panostaa koulutukseeni ja häneltä olenkin saanut arvokkaat opit ja neuvot omalle kauppiasuralle.”

Mariia on suorittanut työn ohella esimiehen erikoisammattitutkinnon ja K-ruokakauppiasvalmennuksen. Tuoren kauppiaan perheeseen kuuluu 8-vuotias Joel-poika, jota tullaan varmasti näkemään kaupalla äidin apurina. ”Jalkapallo ja ulkoilu ovat lähellä sydäntä. Perhe ja ystävät ovat tärkeässä roolissa, ja vapaa-aikanani pyrin viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Tällä hetkellä vapaa-aika menee myös Joelin harrastusten parissa.”