Matti Avikainen aloittaa K-kauppiasuransa Kouvolan K-Market Vahterossa

Jaa

Matti Avikainen aloittaa vappuna kauppiasuransa ottamalla vetovastuun Kouvolan K-Market Vahterosta.

Matti vaihtoi juomaosastojen hoitamisen panimoyrityksen palveluksesta K-ruokakauppiasvalmennukseen. Hän kiittää erityisesti kauppias Marko Kindstedtiä valmennukseen ohjaamisesta sekä saamistaan opeista ja eväistä yrittäjän elämään.

”Otan K-Market Vahteron vastaan nöyränä ja annetun vastuun tuntevana. Nykyinen kauppias Kari Kiiskinen on yhdeksän vuoden aikana luonut hyvät askelmerkit, joita voin henkilökuntani kanssa seurata ja tamppailla jatkoksi omia merkkejäni”, Matti sanoo.

Ideoita Vahteron kehittämiseen pyörii jo Matin mielessä ja hän uskoo niitä syntyvän lisää, kunhan pääsee kunnolla kiinni kauppansa arkeen. ”Positiivisen asiakaspalvelun ylläpito sekä valikoimien ja esillepanojen herätteellisyys ovat nyt listan kärjessä”, Matti suunnittelee.

Matti uskoo kaupan vastuullisuustyön toteuttamisen olevan mahdollista kaikessa tekemisessä. ”Esimerkiksi hävikin minimointi, muovin käsittely oikein tai vaikka roskan laittaminen roskakoriin asti. Se onnistuu missä kohtaa päivän askareita tahansa ja pienet teot muuttuvat kertautuessaan isoiksi tekijöiksi.”

Halu tarjota tunnetta ja muistikuvia pienille ja isoille asiakkaille

Matti muistelee lapsuutensa ostosreissuja äidin kanssa kylän K-kaupassa. Takavaraston jännittävät tuotteet saivat pikkupojassa aikaan vau-elämyksen. Myös palkkioksi kiltistä käyttäytymisestä kauppareissulla saadut tikkarit tai Pax-askit ovat jääneet mukavina tunteina mieleen. ”Jos vain saan tulevan kauppiasurani aikana luotua samanlaista tunnetta ja muistikuvia pienille ja isoille asiakkaille niin olen saanut ruksittua yhden tavoitteen tehdyksi.”

Matin perheeseen kuuluvat vaimo, 8-vuotias tytär ja 10-vuotias poika sekä kaksi kissaa. Harrastuksena Matilla on kaikenlainen askartelu, rakentelu ja värkkäys.