Ennen yrittäjäksi ryhtymistään kokiksi ja siitä restonomiksi kouluttautunut Mikko teki 24 vuoden työuran ravintola-alalla. Työtehtävät etenivät vuosien kuluessa alun tiskaajan töistä ravintolapäälliköksi. Mikko on myös työskennellyt osakkaana mainostoimistossa, jossa hän vastasi yrityksen talousasioista ja myynnistä sekä veti erilaisia projekteja.
”Halusin kuitenkin yksityisyrittäjäksi ja polte asiakaspalvelutyöhön oli kova. Syksyllä 2013 aloitin kauppiasvalmennuksen K-market Kivenlahdessa, josta siirryin K-market Selloon. Kauppiaaksi valmistuin vuonna 2014”, Mikko kertaa.
Mikko kertoo, että oma kauppa on hänelle työkalu, jolla hän toteuttaa omia arvojaan yhdessä muiden työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa.
Ruoka, ruoanlaitto ja laadukkaat raaka-aineet ovat Mikon sydäntä lähellä. Ruokakipparissa hän aikoo tarjota osaamistaan asiakkaiden hyväksi joka päivä.
”Intohimoni ruokaan näkyy varmasti kaupan valikoimissa. Tarjolla on sekä luomutuotteita että ratkaisuja ja apuja perheiden kiireiseen arkeen”, hän sanoo.
Jotta kauppa palvelisi asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla, Mikko kannustaa asiakkaita rohkeasti kertomaa omia toiveitaan kauppiaalle.
”Yhdessä teemme kaupasta entistä paremman”, hän lupaa.
Kauppiaan lisäksi K-market Ruokakippari työllistää kuusi kaupan alan ammattilaista.
Uuden kauppiaan ohjaksissa K-market Ruokakippari palvelee asiakkaitaan myös entistä pidemmin aukioloajoin. Kauppa on avoinna jatkossa ma-pe klo 7-22 ja la-su klo 9-22.
Mikko Järven perheeseen kuuluvat tyttäret Doris (15) ja Iris (12) sekä avopuoliso Suvi. Yhdessä perhe muun muassa kokkaa. Omina vapaahetkinään Mikko lukee kaikkea mahdollista romaaneista tietokirjoihin. Myös liikunta eri muodoissaan kuuluu uuden kauppiaan vapaa-aikaan.
Ruokakipparin nykyinen kauppias Laura Huurtola siirtyy kauppiaaksi Helsingin Erottajalla avattavaan K-marketiin.