Mirva Kurki aloittaa kauppiasuransa Lamminpään ja Haukiluoman K-Marketeissa

Jaa

Tuore kauppias ottaa tamperelaisen K-Market Lamminpään vetovastuun lokakuun alusta, ja uusi K-Market Haukiluoma avautuu alkuvuodesta.

Mirva on työskennellyt ja tehnyt kauppiaskoulutukseen kuuluvaa harjoittelua juuri K-Market Lamminpäässä. Hän tunnustaa, että olo on tunteikas mutta luottavainen. ”Olen ehtinyt tutustua henkilökuntaan ja asiakkaisiin tämän vuoden aikana työskennellessäni juuri tässä kaupassa. Pienen kaupan etuna on, että asiakkaat ja henkilökunta tuntevat hyvin toisensa”, kertoo Mirva hyvillään.

”Suosimme kotimaista sekä lähialueen tuotteita. Ruokahävikkiä tulee jo nyt hyvin vähän, mutta sekin vähä, mikä tulee, lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Haluan ylläpitää henkilöstön hyvinvointia ja tarjota nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään sekä työllistää heitä mahdollisuuksia mukaan”, kauppias listaa tavoitteitaan.

Mirva tulee kauppiaaksi myös alkuvuodesta 2021 Tyvikadulle avautuvaan K-Market Haukiluomaan. Henkilökunnan rekrytointi aloitetaan lokakuun loppupuolella.

Ennen kauppiaskoulutusta Mirva työskenteli Kultajousella aluepäällikkönä; uusien myymälöiden avaukset, henkilöstöasiat ja tuloksellinen myyntityö ovatkin jo tulleet tutuiksi. Hänellä on myös jo aikaisemmin ollut oma yritys. ”Rinnassa palaa yrittäjän sydän”, toteaa Mirva.

Hän esittää kiitoksensa K-ryhmän ruokakauppiasvalmennukselle: ”Arvostan suuresti saamaani koulutusta ja erityiskiitokset kasvattajakauppiaalleni Pasi Pihlavalle, jolta olen saanut kultaakin kalliimmat neuvot ja opit harjoitteluni aikana.”

Mirvan perheeseen kuuluu aviopuoliso, joka jatkaa omassa ammatissaan Valmetilla ja teini-ikäiset tyttäret.

”Todennäköisesti kaikkia heitä tullaan näkemään kauppojeni hyllyjen välissä auttamassa.” Mirvan harrastukset vaativat sitkeyttä. Hän golfaa ja juoksee maratoneja. Harrastukset jatkuvat myös kauppiaana, mutta kenties lyhenevät puolikkaisiin kierroksiin.