Pauli Jaakola K-Supermarket Munkin kauppiaaksi

Jaa

Diplomikauppias Pauli Jaakola ottaa Helsingin Munkkivuoressa toimivan K-Supermarket Munkin kauppiasvastuun marraskuun alusta.

Nykyinen kauppias Erkki Kääpä on tehnyt komean 37 vuoden kauppiasuran ja jää nyt nauttimaan eläkepäivistä. ”Toivotan menestystä Pauli Jaakolalle. On mukava jättää kauppa hyvän ja osaavan kauppiaan käsiin. Terveiseni ja kiitokseni myös asiakkaillemme ja henkilökunnallemme yhdeksän vuoden yhteisestä ajasta Munkkivuoressa”, Erkki Kääpä kiittää.

Kunnia tulla jatkamaan ruokakauppaa Suomen vanhimmassa ostoskeskuksessa

”Munkkivuoren ostoskeskus on Suomen vanhin ostoskeskus ja on suuri kunnia tulla jatkamaan kauppiaana perinteikkäässä kauppapaikassa Erkki Kääpän jalanjäljillä”, kertoo Pauli Jaakola. ”Kauppa on vain 10 minuutin matkan päässä nykyisestä kauppapaikastani ja alue on tuttua. Kauppa on kokoonsa nähden erittäin suurimyyntinen ja vaatii henkilökunnalta suurta ammattitaitoa, että myymälä saadaan pidettyä laadukkaassa kunnossa.”

”Ainahan uusi kauppias haluaa tuoda jotain uutta näkemystä tekemiseen, mutta aloitan ensin tutustumalla henkilökuntaan ja asiakkaisiin, joiden toiveita kuuntelen herkällä korvalla. Mahdollisia uudistuksia remontin yhteydessä pohdimme hyvässä yhteistyössä asiakkaiden tarpeisiin perustuen”, tuleva kauppias avaa suunnitelmia K-Supermarket Munkin suhteen.

”Munkkivuoressa avaintekijöitä ovat ylivoimainen palvelu ja laatu sekä tarkasti asiakkaan tarpeiden mukaan määritelty tarjonta. Näillä kaupan perinteisillä vahvuuksilla jatkamme myös eteenpäin, ja jos mistään vähänkin saadaan lisätilaa, niin se näkyy välittömästi asiakkaille laajentuvana valikoimana” Pauli Jaakola lupaa.

Vastuullisuuden merkitys kasvaa jatkuvasti ostopaikan valintaperusteena. Monet vastuullisuuden teemat, kuten hankinta, ympäristöasiat, yhteiskuntavastuu ovat perusvaatimuksia. ”Ruokahävikin pienentäminen on yksi keskeinen teema, jossa on työnsarkaa, mutta kaikki elintarvikkeeksi kelpaava hävikki toimitetaan hyväntekeväisyyteen vähäosaisille. Ensi vuonna on suunnitelmissa toteuttaa laaja myymäläuudistus, jonka yhteydessä kauppaan tulee muun muassa energiatehokas, hiilidioksidikäyttöinen kylmälaitos.”

Pitkä kauppiasura ja kauppiaiden luottomies

Pauli Jaakola on toiminut jo 20 vuotta K-ruokakauppiaana ja niistä viimeiset 7,5 vuotta K-Supermarket Konalassa. ”Olen sopinut jatkavani myös K-supermarket Konalan kauppiaana ainakin tammikuun loppuun asti.” Hän on työskennellyt 15-vuotiaasta saakka koko työuransa ruokakaupoissa.

Jaakola on ollut myös aktiivisesti vaikuttamassa yhteisten asioiden parissa yli 10 vuoden ajan. ”Tällä hetkellä toimin muun muassa K-ruokakauppiasyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajana sekä K-kauppiasliiton, Päivittäistavarakauppa ry:n ja Vähittäiskaupan tilipalvelun hallituksen jäsenenä”, Pauli kertoo.

Pauli Jaakolan perheeseen kuuluvat puoliso Mari Kaijanen ja 13-vuotias tytär. Mari toimii kauppiaana K-Market Kastanjassa Vantaan Vaaralassa. ”Lomalla on mukava käydä rentoutumassa mökillä Kuusamossa kalastuksen, moottorikelkkailun tai laskettelun parissa. Arkinen vapaa-aika kuluu tyttären jalkapalloharrastuksessa sekä omakotitalon piha- ja nikkarointipuuhissa, eikä se liikuntakaan ihan vierasta ole.”