Siirry sisältöön
Kauppiasuutiset

Risto ja Ritva Kontturi ottavat Oulun K-citymarket Kaakkurin luotsattavakseen

02.07.2014

Oululaisen K-citymarket Ruskon kauppiaspari Risto ja Ritva Kontturi siirtyvät K-citymarket Kaakkurin kauppiasyrittäjiksi 1.9. alkaen.

Kontturit siirtyvät positiivisin mielin yhteen Suomen parhaiten hoidetuista kaupoista. Risto (51) ja Ritva (50) Kontturi haluavat antaa K-citymarket Kaakkurille oman työpanoksensa. ”Kaakkuri on palkittu useasti Suomen parhaana K-citymarketina ja se on ollut Vuoden Leipäkauppa. Meillä on hirmuinen usko tähän kauppaan, ja Kaakkurin alue on edelleenkin kasvava. Kaupan koko ja mittasuhteet antavat uudet haasteet ja mahdollisuudet kaupan työhön. Henkilökuntaa Kaakkurissa on liki tuplat Ruskoon verrattuna”, Risto Kontturi kertoo.

Risto ja Ritva ovat oululaisia, työuralle kuuluu viiden vuoden visiitti Ruotsiin Göteborgiin, missä Ritva työskenteli sairaalassa ja Risto ICA-kaupassa. Ensimmäinen kauppapaikka oli 1997 K-lähikauppa Ruokavinkki Oulussa, jossa he toimivat pari vuotta. Sitten meni pari vuotta kauppiaana Raahessa K-market Kreivintorilla ja sieltä paluu Ouluun ja Ruskoon vuonna 2001.

Riston ja Ritvan yhteinen harrastus on veneily. Molemmat myös liikkuvat monipuolisesti. Kontturin perheeseen kuuluvat tänä keväänä ylioppilaiksi kirjoittaneet kaksoset, Kiia ja Roope. Molemmat lapset ovat päässeet kaupan työn makuun vanhempien kaupoissa.

Jukka Ruusulla 27 vuoden kauppiasura

Kaakkurin nykyisellä kauppiaalla Jukka Ruusalla on takanaan mittava kauppiasura. Vuodesta 1974 alkaen Jukka työskenteli isänsä kaupassa kunnes kesällä 1987 hän yhdessä vaimonsa Pirkon kanssa aloitti oman kauppiasuran Kempeleessä uudessa K-market Ruokasammossa. Vuonna 1994 Ouluun avattiin K-supermarket Suuretu, jonne Jukka Ruusu tuli kauppiaaksi ja toimi siinä kauppiaana vuoteen 2003 saakka, jolloin kauppa suljettiin. Viikko Suuredun sulkemisen jälkeen marraskuussa 2003 avautui K-citymarket Kaakkuri, suurin K-citymarket ruuhka-Suomen ulkopuolella.    ”Näin pitkän kauppias- ja kauppauran jälkeen on hyvä antaa nuorempien jatkaa tätä työtä. Kauppiaan työ on ollut minulle elämäntapa ja olen saanut seurata neljän vuosikymmenen ajan melkoista muutosta kaupan maailmassa. Muutos onkin ollut pysyvää ja olen saanut tehdä tätä mielenkiintoista työtä ajan hengessä”, Jukka Ruusu kertoo. ”Syyskuussa alkaville vapaapäiville ei ole vielä mitään erityisiä suunnitelmia”, Jukka jatkaa.

 Hei K-kauppias! Jäseninfoa Kauppiassivuilla.