Taina Källi K-rauta Järvenpään kauppiaaksi

Jaa

1.4. kaupan nykyinen toimitusjohtaja Taina Källi (44) kiinnittää työpaitaansa uuden nimilaatan, jossa nimen alla lukee kauppias.

Taina on käytännössä tehnyt koko työuransa rautakaupassa. Kauppiaaksi ryhtyminen on luonteva jatkumo hänen työurallaan, joka alkoi kesäkassan töistä ja eteni siitä konttori-, talous- ja henkilöstöhallinnon tehtäviin.  Vuodesta 2010 lähtien Källi on toiminut K-rauta Järvenpäässä Rautaveljet Oy:n toimitusjohtajana.

Uralla eteneminen on edellyttänyt myös kouluttautumista. Käytännön naisena Källi ajoitti opiskelut samaan kohtaan kuin äitiyslomat. Kolme lasta ja kolme tutkintoa: talouspäällikön, tradenomin ja kuopuksen kanssa vielä johtamistaidon erikoisammattitutkinto.

”Olen kiitollinen kauppias Veijo Tuppurille ja kaikille esimiehilleni, jotka ovat antaneet minulle matkan varrella vastuuta ja mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti”, Taina kiittelee.

Vaikka Taina toimii perinteisesti ajateltuna ja lukujenkin perusteella hyvin miehisellä alalla, hän ei ole koskaan joutunut tilanteeseen, jossa hänen osaamistaan olisi kyseenalaistettu tai epäilty.

”Enemmän asiakkaat ovat ihmetelleet rautakauppa-alan muutosta. Eräs vanhempi herra päivitteli kerran, ettei olisi uskonut näkevänsä päivää, jolloin rautakaupassa myydään tyynyjä”, Taina naureskelee.

Oman käytännön kokemuksensa työkalujen käytöstä Källi on hankkinut rautakaupan korkeakoulusta eli oman omakotitalon työmaalta.

Luottavaisin mielin

Kauppiasuralle Taina astelee luottavaisin mielin. Hänellä on takanaan vuosien työkokemus, tukenaan perhe sekä kaupassa ammattitaitoinen henkilökunta.

”En olisi tähän ryhtynyt, jos en olisi täysin varma, että menestymme.”

Keski-Uusimaa on aluetta, jossa uutta rakennetaan ja vanhaa korjataan. Tärkeä asiakasryhmä ovat myös yritysasiakkaat. Vaikka kilpailu on kovaa ja sähköinen kaupankäynti muuttaa toimialaa, Taina uskoo, että tulevaisuudessakin asiakkaat arvostavat hyvää ja asiantuntevaa palvelua.

Nuorten asialla

K-rauta Järvenpäässä työskentelee 47 vakituista työntekijää. Kesäkaudeksi Taina arvioi palkkaavansa 10-15 kesätyöntekijää. Joukossa on sekä opiskelijoita että aivan nuoria Tutustu ja tienaa -harjoittelijoita.

Taina tekee myös tiivistä yhteistyötä Järvenpään kaupungin nuorisotoimen kanssa. Kaupassa on ollut useita nuoria työkokeilussa, joista moni on saanut kokeilun jälkeen myös vakituista työtä.

”Nuorille on annettava mahdollisuus. Mielelläni kirjoitan nuorelle ensimmäisestä, hyvin sujuneesta työsuhteesta hyvän todistuksen, koska tiedän, että sillä seuraava ovi aukeaa jo helpommin. ”