Teemu Kankainen ja Janika Ristolainen kauppiaiksi K-Market Hailuotoon

Jaa

Hailuodon saarella vaihtuu K-Marketissa vahtivuoro, kun Teemu Kankainen ja Janika Ristolainen aloittavat siellä kauppiasuransa syyskuun alussa.

”Mahtavilla fiiliksillä olemme lähdössä toteuttamaan pitkäaikaista haavetta omasta kaupasta ja kauppiasurasta”, hehkuttavat Teemu ja Janika.

”Pyrimme siihen, että asiakkaamme saavat meiltä kaiken, minkä tarvitsevat arkeen ja juhlaan eikä asioita täydy lähteä mantereelta hakemaan. Kaupastamme löytyy pieni rautapuolikin, joten meillä on valikoimaa myös rakentamiseen”, Teemu lupaa.

Vastuullisuus kuuluu Hailuodon K-Marketin jokaiseen päivään. Kiinteistö hyödyntää aurinkoenergiaa ja saaren omien tuottajien tuotteet saavat kaupasta arvoisensa tilan. ”Aiomme olla aktiivisesti mukana saaren tapahtumissa ja järjestämme myös omia tapahtumia asiakkaillemme.”

Teemu on neljännen polven kauppias. Hänen isopappansa ja -mummonsa ovat pitäneet talouskauppaa Piippolassa ja mummo ja pappa jatkaneet työtä K-kauppiaina. Teemu on siirtynyt suoraan koulun penkiltä kaupan työhön ja opiskellut työn ohessa. Teemu esittää kiitoksensa kasvattajakauppiaalleen Mika Kemilälle: ”Isot kiitokset Mikalle, joka otti 18-vuotiaan Teemun aikoinaan töihin ja antoi vuosien saatossa enemmän ja enemmän vastuuta kaupan töistä.”

Janika on koulutukseltaan parturi-kampaaja ja kaupan työssä hän ollut vuodesta 2016 saakka K-Supermarket Mimmissä Muhoksella.

Teemun ja Janikan perheeseen kuuluvat 2,5-vuotias Patrik-poika sekä kaksi koiraa. Janika harrastaa lenkkeilyä ja kuntosalia, Teemu käy mahdollisuuksien mukaan pelaamassa harrastejääkiekkoa.