Siirry sisältöön

”Ehkä minulta löytyy erilaista nuoren rohkeutta kokeilla”

11.01.2022

Vastuu ei pelota Matilda Raittista, joka pääsi jo 17-vuotiaana tuuraamaan myymäläpäällikköä K-Market Multisillassa Tampereella.

Viime kesänä minua pyydettiin tuuraamaan myymäläpäällikköä hänen kesälomansa ajan. 17-vuotiaana vastuu jännitti, mutta otin haasteen innolla vastaan. Sain nenäni eteen heti kunnon vastuun, koska meillä K-Market Multisillassa riittää pinta-alaa ja valikoimat ovat isot. Olin jo aiemmin tehnyt vastuuvuoroja ja tiesin peruskuviot, mutta opin kesän aikana valtavasti uutta esimerkiksi tilaamisesta ja myynnin kehittämisestä. Haluan kiittää kauppiastani Virpi Steniä, että hän on uskaltanut luottaa minuun ja antanut minulle jo näin nuorena vastuuta.

Tulin Multisiltaan kesätöihin 14-vuotiaana. Tällä hetkellä teen suurimmaksi osin myyjän töitä. Olen myös vastannut kaupan somekanavista vuoden ajan, minkä lisäksi osallistun tuotevalikoiman kehittämiseen. Oma äitini toimii Multisillassa valikoimavastaavana ja käymme usein yhdessä uutuuksia läpi. Etsin jatkuvasti muista kaupoista ja esimerkiksi TikTokista trendikkäitä uutuuksia ja pyrin tuomaan niitä tänne kauppaan. Pystyn tuomaan valikoimatyöhön nuorten näkökulmaa ja ehkä minulta löytyy erilaista ”nuoren rohkeutta” kokeilla kaikkea uutta.

Meillä on töissä tosi hyvä porukka: ikähaitari on meistä nuorimmista aina 70-vuotiaaseen. Multisilta sijaitsee Tampereen ja Lempäälän rajalla, ja alue on kehittynyt viime vuosina paljon. Täällä on lapsiperheitä, nuoria ja iäkkäämpiä. Olen itse ihmisläheinen ja pitänyt aina asiakaspalvelusta. Viime aikoina minulle tärkeimpiä ovat olleet kohtaamiset vanhusten kanssa. Tuo omaan työhön merkityksellisyyttä, kun voi vaihtaa muutaman sanan yksinäiseltä vaikuttavan vanhuksen kanssa ja huomaa, kuinka kohtaaminen piristää.

Arkeni on juuri nyt hektistä. Olen sosiaalinen tyyppi ja tykkään harrastaa ja tehdä töitä. Hoidettuani ylioppilaskirjoitukset olen ajatellut hakea opiskelemaan oikeus- tai hallintotieteitä. Vuosi sitten sain kasaan riittävästi rohkeutta perustaa myös oman toiminimen, jonka alla olen tehnyt kauneuden alan yrittäjän töitä, kuten ripsienpidennyksiä. Haluan kiittää vanhempiani, jotka ovat olleet todella kannustavia. Olen oppinut yrittäjyydestä myös paljon kauppiaaltani Virpiltä: joskus puhutaan, ettei yrittäjillä ole lainkaan vapaa-aikaa, mutta jos osaa asettaa omat rajat, totuus voi olla myös toisenlainen.

MATILDA RAITTINEN (18) / Työskennellyt runsaan kolmen vuoden ajan K-Market Multisillassa Tampereella / Abiturienttina Akaan lukiossa / Toiminut vuoden ajan myös kauneuden alan yrittäjänä omalla toiminimellään / Motto: ”Kannattaa elää hetkessä, ettei vanhana joudu katumaan tekemättä jääneitä asioita.”

Lue koko juttu 13.1.2022 ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta.


Hei K-kauppias! Jäseninfoa Kauppiassivuilla.