Siirry sisältöön

Huipputyyppejä ehdolla Vuoden työntekijäksi

26.10.2021

Kauppiaat Toni Ahonen, Leena ja Aki Seitajärvi sekä Hannu Toivonen joutuvat jännittämään pyhäinpäivään asti sitä, kenen kaupan myyjästä leivotaan K-duuni-kisan Vuoden työntekijä.

K-duuni-kisassa kaupan Vuoden työntekijäksi valitaan joku kolmesta upeasta finalistista. Tarjolla on vain todellisia huippumyyjiä, joista jokainen olisi tittelin arvoinen. Voittaja julkistetaan pyhäinpäivänä K-Team Livessä.

Merike Eskelinen ja kauppias Toni Ahonen.

MERIKE ESKELINEN on työskennellyt K-Market Reijolassa Joensuussa vuodesta 2013. Hän tekee monipuolisesti kaikkia kaupan töitä, lisäksi hänen vastuualueenaan on posti. Eskelinen antaa tunnustusta kauppiaalleen Toni Ahoselle ja työkavereilleen.

– Meillä on erittäin hyvä ja kannustava ilmapiiri. Tutussa ja turvallisessa työpaikassa saa olla oma itsensä, hän toteaa.

Eskelinen sanoo hyppäävänsä päivän mittaan kaupassa paikasta toiseen, jos ei ole jonoja. Vilkkaampinakin aikoina hän yrittää pysyä rentona, vaikka toimiikin tehokkaasti. – Kiire ei saa näkyä asiakkaalle, hän tietää.

Jos työtilanne sallii, hän saattaa vaikka tarjoutua kantoavuksi asiakkaalle, joka noutaa postista useita paketteja. 

– On kiva välillä tehdä tällaista ekstraa. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli.

Palautteissa Eskelisestä on sanottu muun muassa näin: ”Aina niin ystävällinen ja avulias, pelastaa päivän pelkällä positiivisella asenteellaan, siinä on ihminen oikeassa ammatissa!”

Mari Kamula ja kauppias Leena Seitajärvi.

MARI KAMULA on työskennellyt K-Market Pyhännässä vuodesta 2015. Hän tekee monipuolisesti kaupan töitä, erityisvastuualueenaan panimotuotteet ja makeiset. Kamula on suorittanut lähiesimiestyön amt:n ja liiketoiminnan eamt:n.

– Olen kiitollinen kauppiaillemme Leena ja Aki Seitajärvelle siitä, että olen saanut kerryttää koko ajan ammattiosaamistani, Kamula sanoo.

Kamula on saanut kehuja siitä, miten helppo häntä on lähestyä ja miten hän on aina valmis toteuttamaan asiakkaan toiveet vaikka vaikeimman kautta.

Palautteissa Kamulasta on sanottu muun muassa näin: ”Haluaa aidosti asiakkaan parasta. Mennä vipeltää häntä pystyssä kauhiaa kyytiä ja ehtii joka paikkaan avuksi.”

Juuso Vähäsoini ja kauppias Hannu Toivonen.

JUUSO VÄHÄSOINI on työskennellyt K-Rauta Lanternassa Helsingissä vuodesta 2015 lähtien. Hän on pihan ja puutarhan osastopäällikkö. Parhaillaan hän suorittaa työn ohessa lähiesimiehen ammattitutkintoa. Siinäkin häntä kannustaa oma esimies, diplomikauppias Hannu Toivonen.

Vähäsoinia on kehuttu asiakaspalvelijana kohteliaaksi ja innostuneeksi. Asiakaspalvelun lomassa hän hoitelee sujuvasti myös muita kanavia pitkin tulevia kyselyjä. Työkaverit ovat tärkeitä.

– Autamme toisiamme puolin ja toisin töissä ja vietämme usein vapaa-aikaakin yhdessä, Vähäsoini kertoo.

Palautteissa Vähäsoinista on sanottu muun muassa näin: ”Kun Juuso palvelee, asiakkaat ovat iloisia vaikka käyttävät runsaasti rahaa ostoksiinsa.”

TEKSTI Kirsi Suurnäkki-Vuorinen / KUVAT Jami Ivanoff, Kimmo Rauatmaa ja Mikko Käkelä

 

Lue koko juttu ja seuraa jokaisen finalistin työpäivän kulkua 28.10. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta


Hei K-kauppias! Jäseninfoa Kauppiassivuilla.