Siirry sisältöön

Hyvä työilmapiiri syntyy luottamuksesta

11.01.2022

Toinen on kuin karhuemo, joka kuuntelee ja kannustaa eteenpäin. Toinen on rauhallisuuden perikuva, joka saa muutkin uskomaan, että kaikki järjestyy. Sellaisia ovat Rovaniemen K-Supermarket Kauppatorin kauppiaat Mari ja Mika Mustonen.

Rovaniemeläisen K-Supermarket Kauppatorin kauppiaspari Mari ja Mika Mustonen valittiin loppuvuodesta K-duuni-kisan voittajiksi Vuoden työnantajakauppias -sarjassa. Hyvä työyhteisö rakentuu Mustosten mielestä luottamuksen avulla.

– Asioihin puututaan ja asioista puhutaan, ja jokainen saa olla oma itsensä. Hyvää ilmapiiriä ja yhteishenkeä ei pysty näyttelemään – sitä on tai ei ole, Mari Mustonen sanoo.

Myös viime kesänä kaupalla työt aloittanut Anni Patjas viittaa luottamukseen. – Ensimmäisestä työpäivästä lähtien olen kokenut, että minusta välitetään ja minun halutaan kehittyvän. Koen, että voin puhua avoimesti henkilökohtaisistakin asioista.

– Mari on kuin karhuemo. Hän suojelee omiaan ja kuuntelee kaikkien huolia. Siitä tietää, että Mari on paikalla, kun kuulee hänen naurunsa raikuvan läpi myymälän, Patjas heittää.

Leipäosaston vastaava Jenni Kuukasjärvi pitää Mustosia reiluina ja sydämellisinä työnantajina, jotka kannustavat ja kuuntelevat. Hän kehuu Mika Mustosen rauhallisuutta ja kykyä saada muut uskomaan, että kaikki järjestyy.

– He tekevät kaikkensa, jotta työntekijät jaksavat ja voivat hyvin sekä työssä että arjessa, Kuukasjärvi sanoo.

Jenni Kuukasjärvi ja Ossi Lehtinen kehuvat Mustosten kauppaan luomaa ilmapiiriä.

KAUPPIAAT OVAT HUOLEHTINEET henkilökuntansa hyvinvoinnista yllättävilläkin tavoilla: henkilökunnan käyttöön on muun muassa hankittu yhteiskäyttöisiä lumikenkiä ja sähköpyörä. Taukotilassa juhlistetaan syntymäpäiviä ja yhteisiä onnistumisia.

– Aina, kun tapahtuu jotain yhteistä hyvää, syömme kakkua. Siitä tulee hyvä mieli, kun muistetaan ja juhlitaan yhdessä, Kuukasjärvi sanoo.

Mari Mustosen mielestä on tärkeää, että kaupan hyvä henki näkyy myös ulospäin.

– Haluamme asiakkaidenkin näkevän, että meillä henkilökunnasta pidetään huolta ja työntekijämme voivat hyvin. Se on parasta palautetta. Kun työntekijät voivat hyvin, yrityskin voi hyvin, kauppias Mari Mustonen linjaa.

PARIN VUODEN AJAN Kauppatorilla työskennellyt Ossi Lehtinen kokee olevansa juuri oikeassa paikassa oppimassa esimiestaitoja.

– Tuollaiseksi esimieheksi haluan itsekin tulla. Kun aiemmin kävin K-Supermarket Kauppatorilla asiakkaana, mietin, että tänne pitää päästä töihin. Aistin, että täällä henkilökunnasta pidetään huolta, hevi-mestarikoulutusta suorittava Lehtinen sanoo.

Kuukasjärvi, Lehtinen ja Patjas toteavat kuin yhdestä suusta K-duuni-kisan voiton menneen oikeaan osoitteeseen. Palkinto merkitsee paljon myös kauppiaille.

– Onhan se mieletön juttu tulla palkituksi koko valtakunnan tasolla ja yli ketjurajojen. Kyllä tällä taas jaksaa 15 vuotta eteenpäin, Mustoset sanovat.

K-Supermarket Kauppatori Rovaniemellä

  • Kauppiaat Mari ja Mika Mustonen
  • Myymälän nettopinta-ala: 1 440 m2
  • Henkilökunta: noin 30 henkilöä
  • Kaupan vahvuudet: osaava henkilökunta, erinomainen asiakaspalvelu, hyvä yhteishenki
  • Kaupan asiakaskunta: kaikki asiakasryhmät, perheitä jo useammassa sukupolvessa
  • Kehityssuunnitelmat: kehittää ja kehittyä. Pyrkimys palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla ajan trendit huomioiden ja kehittää toimintaa eteenpäin aktiivisesti.
  • Kauppiasura: K-Market Eväsreppu, Kestilä (2007-11), K-Market Myllyoja, Oulu (2011-16), K-Supermarket Kauppatori, Rovaniemi (2016–>)
  • Kauppiaiden perhe: 10-vuotias poika Valtteri ja villakoira Peetu
  • Kauppiaiden harrastukset: ulkoilu, luonto, moottorikelkkailu

Lue koko juttu työpäivästä K-Supermarket Kauppatorilla 13.1.2022 ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta.


Hei K-kauppias! Jäseninfoa Kauppiassivuilla.