Joustavalla asenteella hyvä työyhteisö

Jaa

Joustavat työajat ovat Torikulmassa arkipäivää. Kauppiaat Anni ja Juuso Savolainen ovat Iisalmessa ottaneet käyttöön yksilöllisten työaikojen toimintamallin eri elämäntilanteissa oleville työntekijöille

K-Supermarket Torikulmassa tiedetään, että joustavuus luo perustan myös työpaikan yhteishengelle.

Kassavastaava Merja Hartikaisen mielestä erilaiset työt tasapainottavat toisiaan. – Tykkään työstä kaupassa todella paljon, mutta ikäni olen tehnyt töitä myös hevosten parissa, hän kertoo. Perheen 30 hevosen ravitallista päävastuun kantaa Hartikaisen puoliso. Palkattua henkilökuntaa tallilla on vain yksi, joten lisäkäsiä hevoshommissa tarvitaan.

– Kaupalla olen töissä pääosin maanantait ja torstait, täällä on rytmitetty kassatilityksetkin sen mukaan. Tallilla taas kiireisimmät päivät ovat tiistai ja perjantai.

– Kauppiaat ovat pystyneet järjestämään tämän tosi hienosti. Juuri nyt kaksi työpäivää on kolmen kouluikäisen äidille sopiva määrä, mutta tarpeen tullen on joustettukin, Hartikainen juttelee.

JOUSTAVUUS ON SANA, joka Torikulman väen kanssa jutellessa toistuu. – Se on osa hyvää työyhteisöä, että huomioidaan työntekijä ja hänen elämäntilanteensa. Meille on tärkeää, että ihmiset kokevat että heitä kuunnellaan, Juuso Savolainen painottaa.

– Kun työnantaja joustaa, niin joustoa löytyy tarvittaessa myös työntekijöiltä. Kun tulee äkillinen tilanne, johon tarvitaan paikkaajaa, se lähes poikkeuksetta järjestyy, Anni Savolainen muistuttaa.

Joustoa löytyy myös niissä elämäntilanteisessa, kun ikää karttuu ja vaivat eivät vähene. Hyvät kokemukset joustoista ovat rohkaisseet kauppiaspariskuntaa ottamaan töihin lisää kokenutta kaartia.

– Meiltä jäi Torikulmasta eläkkeelle henkilö, joka työskenteli vielä pari vuotta vanhuuseläkeiän ylittämisen jälkeen. Se mahdollistui, kun hän oli aina viikon töissä ja viikon vapaalla.

MYYMÄLÄN KAHVIOSSA ja veikkauspisteessä työskentelevä Aija Kiiskinen on 35 vuotta tekstiiliteollisuudessa työskennellyt ex-ompelija. Hän tuli työkokeilun kautta testaamaan työkykyään ja on nyt talon palkkalistoilla vakituisena työntekijänä, ”sellaisena viiden tunnin mummona”, hän itse luonnehtii.

– Hommatkin on vähän räätälöity minulle. Viiden tunnin työpäivistä kroppa ennättää palautua ja pysyy työkuntoisena. Olen joskus kahdeksaakin tuntia ollut, mutta sen tuntee yöllä polvissa. 25 tuntia on minulle hyvä viikkotuntimäärä.

KAUPPIAIDEN MIELESTÄ henkilökunnan monipuolinen ikärakenne tuo vakautta toimintaan. – Meille on tärkeää, että henkilökunnassa on monen ikäistä väkeä, se on koko työporukalle rikkaus. Kokeneemmat työntekijät tuovat turvallisuuden tunnetta ja toimivat nuoremmille roolimallina. Heillä on se vahva elämänkokemus taustalla, Anni Savolainen sanoo.

Jos iäkkäämmän työntekijän työtaakkaa eläkeiän lähestyessä helpotetaan, niin kaikki voittavat. – Kun ammattilainen haluaa pysyä työelämässä ja pystyy jatkamaan työtä pienillä joustoilla, se on molemminpuolinen win-win-tilanne. Meillä on hirveän hyviä kokemuksia tällaisten ratkaisujen etsimisestä, Juuso Savolainen kertoo.

JASMIINA KAJOKSISEN työaika on soviteltu palvelemaan perhe-elämää. 2,5-vuotiaiden kaksosten äiti on vielä kodinhoidontuella ja tekee töitä kolme päivää viikossa. Työnantajalle hän on antanut vapaat kädet työvuorojensa suhteen, sillä mummu ja puoliso hoitavat lapsia silloin kun hän on töissä.

Elokuussa on edessä paluu normaaliin työrytmiin. Sitä ennen kolme päivää viikossa on sopiva tahti lastenhoidon lomassa. – Ei työntekoa voi lepäämiseksi kutsua, mutta kyllä se hyvää vastapainoa kotona ololle on, hän naurahtaa.

JOUSTAVALLA ASENTEELLA Savolaiset aikovat hoitaa hommat jatkossakin Iisalmen torin kupeessa. Joustot näkyvät myös sairaspoissaolojen vähentymisenä.

– Ihmiset jaksavat paremmin, kun heidän toiveitaan kuunnellaan. Tämä on meidän työyhteisöön kasvanut toimintamalli, Anni Savolainen pohtii.

– Joustavuus tulee olemaan tulevaisuudessa vielä nykyistäkin suurempi kilpailuetu, kun työntekijöitä palkataan. Porukallahan me tehdään näitä hommia, ja kun molemmat osapuolet joustavat, niin tulos on paras mahdollinen, Juuso Savolainen jatkaa.

TÄRKEÄ OSA K-Supermarket Torikulman henkilöstöpolitiikassa on uusien työntekijöiden kasvattaminen. Olipa kyseessä sitten TET-harjoittelija, merkonomiopiskelija tai oppisopimuskoulutettava, niin oppia annetaan ja työlistalla on muutakin kuin hyllyn täyttöä.

– On tärkeää pitää kiinni hyvistä tyypeistä. Jos kauppiasura kiinnostaa, me kerrotaan millainen se urapolku on. Ei askelien tarvitse valtavia olla, mutta koko ajan mennään eteenpäin, Juuso Savolainen toteaa.

TEKSTI Pekka Moliis / KUVAT Jesse Karjalainen

Juttu on julkaistu Kehittyvässä kaupassa 1/2019.