K-Gastronautti opettaa ruoanvalmistusta striimaten

Jaa

Television kokkikoulutyyliin järjestetyt toiminnalliset valmennukset näyttävät, kuinka valmistaa ravintolatasoista ruokaa kaupan omassa keittiössä.

K-Gastronautti-koulutusten toteutuksesta vastaava Keskon ravintolatoimenpäällikkö Sanna Närhinen (kuvassa) joukkoineen on luonut korona-ajan tarpeisiin aivan uudenlaisen tavan kehittää kauppojen ruokaosaamista. Uusiin valmisruokatarjoilun mahdollisuuksiin on päästy alkuvuoden aikana tutustumaan kätevien verkkovalmennusten kautta.

Maaliskuun valmennuksen keittiömestarina toiminut Kaupan ruokamaailman kehitystiimin Tommi Mäkelä opetti striimillä Bistro-konseptiin kuuluvien espanjalais-, italialais- ja ranskalaisvaikutteisten ruoka-annosten valmistusta, kokoamista ja pakkaamista. Ohjeita täydennettiin resepteillä ja raaka-ainelistauksella.

Olennaisinta houkuttelevan annoksen rakentamisessa on laadukkaiden raaka-aineiden asettelu tahrattomille ja tyylikkäille lautasille, Mäkelä opasti.

Pakkausmateriaaleja esitelleen Keskon konseptiasiantuntija Helena Lappalan mukaan kuluttajat kaipaavat yhä enemmän vaihtoehtoja niin arkeen kuin viikonlopun herkutteluunkin. Koska valmisruokaa syödään yhä enemmän, monet kuluttajat toivovat pakkauksilta yhä ekologisempia vaihtoehtoja.

K-kauppojen ateriat-valikoimakirjan tarjoamien annosten valmistusta esitteli Kaupan ruokamaailman kehitystiimin konseptiasiantuntija Tiina Linna. Monissa perheissä ruokailun suunnittelua vaikeuttavat ajanpuutteen lisäksi myös allergiat ja erilaiset ruokavaliot. Arkeen toivotaan vaihtoehtoja, joilla päästä helpommalla mutta syödä silti hyvin ja laadukkaasti.

KOKEMUKSET uudenlaisista valmennuksista ovat olleet hyvin myönteiset. Sanna Närhisen mukaan K-Gastronautti on ollut tehokas ja hyvä tapa järjestää valmennuksia, joita aiemmin toteutettiin ympäri Suomen järjestetyllä Kokemustenvaihtopäivät-kiertueella.

– Ilman koronaa emme ehkä olisi hiffanneet striimauksen etuja. Sen avulla myös ruoanlaiton opettaminen onnistuu erinomaisesti. Katsojat voivat osallistua tapahtumaan chatin välityksellä, ja tallenteen voi katsoa halutessaan myös jälkeenpäin vaikka koko henkilökunnan kanssa, Närhinen mainitsee.

Ylivieskan K-Citymarketin ateriapuolen vastaavan Pirjo Paasimaan mukaan tallenteet toimivat hyvänä työkaluna omien koulutusten järjestämiseen. – Tykkäsin striimauksessa erityisesti siitä, kuinka annosten valmistus esiteltiin vaihe vaiheelta ja kuinka tuotteiden katteet oli laskettu valmiiksi. Uskon, että valmisruokatarjontaan kannattaa panostaa, koska se nähdään eineksiä tasokkaampana ja palvelutiskistä haetaan ennen muuta ideoita ja omat tarpeet huomioivaa palvelua, Paasimaa sanoo.

TEKSTI Anna Väre / KUVAT Ani Ruuskanen

 

Lue koko juttu 22.4. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta