K kuljettaa ruokaa asiakkaille

Jaa

Pirkkalan K-Citymarketin verkkokauppatilauksia kuljettavan Ulla Liimolan työssä jokainen päivä on erilainen. Siihen mahtuu myös tuttuja rutiineja, kuten auton lastaamista, nokkakärryjen pakkaamista ja korttimaksujen vastaanottamista. Yksi päivän kohokohdista on rahkapullakahvit ”Cittarin” kahviossa.

Kun Ulla Liimolan kuljettama valkoinen, raikkaan oransseilla K-kuljetus-tarroilla brändätty Volkswagen Crafter kurvaa K-Citymarket Pirkkalan lastauslaiturille, kaupan verkkokauppavastaava Mika Sivonen kollegoineen on ehtinyt jo aamulla keräillä noin 80 pahvilaatikollista verkkokauppaostoksia. Nyt ne odottavat Ullaa ja toista kuljettajaa lastauslaiturin terminaalikylmiössä.

– Suurimmassa osassa tilauksia on maitoa, leipää ja vessapaperia, Mika paljastaa. Perusasioiden äärellä siis ollaan myös modernin verkkokaupan puitteissa. Toki tuoretuotteitakin kuljetetaan paljon, ja jokaisen yksittäisen tuotteen laatu varmistetaan tarkkaan. Verkkokaupassakin asiakastyytyväisyys on aina ylimpänä ohjenuorana.

Ulla lastaa Mikan avustuksella pakettiauton takaosaan 33 laatikkoa. Matkaan lähtee myös 11 kappaletta muovipusseja, jotka Ulla pakkaa autossa olevaan pakastimeen. Kauniin tulppaanikimpun hän ottaa mukaansa auton hyttiin. Auton varusteisiin kuuluu myös lämpölaukku basilikaruukkuja varten.

Ennen starttia Mika ojentaa Ullalle keräyslistat, joihin on niitattu valmiiksi asiakkaiden kuitit. Mika jää jatkamaan päivän töitä verkkokaupan tilausten parissa ja Ulla hurauttaa matkaan. Ensimmäisen kerran Ulla kolkuttelee asiakkaan ovelle Pirkkalassa tasan yhdeksältä.

TÄMÄN AAMUVUORON AIKANA Ulla Liimola kuljettaa ostoksia kymmeneen kohteeseen, niistä useimmat ovat vakiasiakkaita. Ulla on hoitanut K-ruokakuljetuksia viime toukokuusta asti, silloin Pirkkalan K-Citymarketin verkkokauppapalvelu otettiin käyttöön. Sekä kodeissa että työpaikoilla Ullaa vastassa on tyytyväistä väkeä. Ulla on työskennellyt aiemmin ambulanssikuskina ja hankkinut lisäksi yhdistelmäajoneuvokuljettajan pätevyyden, joten ajaminen pakettiautolla sujuu vaivattomasti niin keskustassa kuin maanteilläkin.

– Kilometrejä saattaa yhden työpäivän aikana kertyä mittariin yhteensä jopa 600, hän kertoo. Salillekaan ei välttämättä tarvitse mennä, kun siirtelee ja kuljettaa nokkakärryillä ruokalaatikoita.

 

Lue Kehittyvästä kaupasta 3/19, mitä kaikkea kuljettaja Ulla Liimolan maaliskuinen työpäivä piti sisällään.