Juureen leivottu lähileipä valmistuu kaupassa

Jaa

Hyvinkään K-Citymarketin paikallisessa jauholeipomossa ”tehdas” ja ”estradi” on yhdistetty uudella asiakasystävällisellä tavalla. Leipurimestarit tuovat itse lämpimäiset kaupan myyntipisteen sisälle ja pussittavat ja laittavat tuotteita esiin asiakkaiden silmien alla.

K-CITYMARKET HYVINKÄÄN ja riihimäkeläisen Leipomo Juuren yhteistyö alkoi keväällä, kun konsepti, tilat ja moduulit oli saatu sovittua ja hiottua kuntoon. Asiakkaille myymälän paraatipaikalla sijaitseva jauholeipomo tarjoaa uudenlaisen leipäelämyksen.

– Meillä leivotaan juureen leivottuja leipiä ihan alusta lähtien kaupassamme. Tämän tuoreempaa ja tätä lähempää lähiruokaa ei olekaan, kauppias Asko Kuusisalo sanoo.

PAIKALLISUUDELLA JA KOTIMAISUUDELLA on kaupalle iso merkitys. – Haluamme leipomossakin korostaa upeita kotimaisia raaka-aineita.

Hyvinkään mallissa Juuren leipurimestarit on tuotu näkyviin fyysisen leipomon ja leipäosaston asiakastilan ”väliin”, myyntipisteen keskelle. Myös Juuren omistajan, leipomoyrittäjä Samuli Honkasen löytää sieltä työn touhusta.

– Samuli ja muut leipurit ovat mukavia ja helposti lähestyttäviä ammattilaisia, Kuusisalo kiittelee. – Asiakkaat voivat tulla kyselemään ja juttelemaan heille leipätoiveistaan, tehdä vaikka tilauksia seuraavaksi päiväksi.

LEIPOMOYHTEISTYÖ on avauksesta lähtien, koronastakin huolimatta, sujunut kutakuinkin suunnitellusti. Kaupan kymmenen myydyimmän leipätuotteen listalla on kahdeksan Juuren tuotetta. Leipomon osuus on jo yli 30 prosenttia koko leivän myynnistä, ja tavoitteena on vielä hieman nostaa osuutta.

– Olemme valinneet jauholeipomon kauppamme liikeidean yhdeksi keskeiseksi tekijäksi, kauppias sanoo. Jauholeipomotuotteiden ohessa myös muun leivän myynti kasvaa koko ajan. – Koko leipäosaston myynninkehitys on tänä vuonna kauppamme kovimpia.

– Olen kauppiasurallani haaveillut, jos vaikka joskus pääsisi Vuoden leipäkauppa -ehdokkaaksi. Nyt meillä on omasta mielestämme sellainen kokonaisuus, että voittohan sieltä tulisi! kauppias hymyilee.

LEIPÄOSASTON VASTAAVAN Anne Långin kontolla ovat myös pakasteet, mitä hän pitää työnsä kannalta hyvänä. – Leipäpakasteet kuuluvat leipäosastolle, joten pystyn itse vaikuttamaan siihen mitä myyn ja mistä. Långin työpäivään kuuluu monenlaista: hän tsekkaa kampanjat, tarkistaa päiväyksiä, hyllyttää, katsoo tilausehdotukset, tekee leipätilaukset, palvelee asiakkaita. Hän vastaa sähköposteihin, miettii ja sopii tavarapelin tuotteita.

TUORETTA LEIPÄÄ on tarjolla joka päivä aamusta iltaan. Jauholeipomosta Långin ei tarvitse huolehtia, sillä Leipomo Juuren henkilökunta hoitaa kaiken itse. – Alussa kyllä katsoimme yhdessä, millaisia irtotuotteita otetaan valikoimiin heidän omia tuotteitaan täydentämään.

Juurella on oma tuotannonsuunnittelupohja, jota he käyttävät. Koska leivät leivotaan alusta asti käsin, tuotannon suunnittelun pitää Långin mukaan olla tarkkaa ja siihen on oma viikkopohja. Leipuri on paikalla myös sunnuntaisin, joten myös silloin saa lämmintä ja tuoretta leipää.

– Uuden leipomon tuotteet ovat erinomaisia, ja leipomon miljöö sopii hyvin yhteen muun leipäosaston kanssa. Asiakkaat ovat ottaneet sen hyvin vastaan.

Lång toimittaa uudet paistolakanat ja tuoteselosteet leipomolle ja informoi Keskon kautta saatavilla olevista uutuuksista, joita voisi kokeilla. – Leipuri-Samu Asikaisen kanssa vaihdamme ajatuksia ja ideoita uusista jutuista.

Paistotuotteita on sesongista riippuen yhteensä 50–60. Juuri huolehtii myös Pirkka-paistoista. – Laadukkaat ja edulliset Pirkka-paistotuotteet houkuttelevat osaltaan poikkeamaan leipäosastollamme. Niitähän ei kilpailijalta naapurista saa, hän toteaa.

ASIAKKAIDEN vinkkelistä Hyvinkään Citymarketissa leipomo ja monipuolinen, hyvin hoidettu muu leipävalikoima eli ”keskilattialeipä” muodostavat onnistuneen ja houkuttelevan kokonaisuuden. Anne Lång työkavereineen odottaa jo aikaa, jolloin leipäosastolla voidaan taas järjestää asiakkaille tuote-esittelyjä ja maistiaisia.

– Korona-ajasta huolimatta leipomo on päässyt hyvin käyntiin ja uskomme myynnin kasvavan, Lång miettii. – Odotan kasvua myös pakatulle leivälle.

TEKSTI Riitta Kilgast / KUVAT Eveliina Mustonen

 

Lue koko juttu syyskuun Kehittyvästä kaupasta