Musamies mieltyi etäkeikkoihin

Jaa

K-Team Livessä esiintyvä Anssi Kela tietää, että maailma pärjäisi ilman kitaran rämpytystä korona-aikoina. Musiikkia vailla oleva elämä olisi kuitenkin nuivempaa.

LAULAJA JA LAULUNTEKIJÄ on muistuttanut taiteiden tärkeydestä vaikeina aikoina. Hän alkoikin heti koronakaranteenin alkumetreillä puuhata bändinsä peruuntuneita keikkoja nettiin. Koronarajoitusten höllettyä pienimuotoisia keikkoja on alkanut olla taas tasaiseen tahtiin, mutta streamkeikkojen heittäminenkin jatkuu. Etäesiintymiseen on tullut jo rutiinia.

Biisin kautta välitetty tunnelma on Anssi Kelalle tärkeää. Etänä se on haaste – yleisö pitää kuvitella eteensä.

– Otan silloin enemmän kontaktia kameroihin. Ne ovat katsojan silmät. Niiden kautta voi syntyä intiimi tunne: tämä tyyppi esiintyy juuri minulle. Sitä ei pysty saavuttamaan ison live-yleisön edessä. Siellä esiintyy massalle, ei yksittäiselle ihmiselle.

ETÄKONSERTEISTA saattaa hänen mukaansa hyvinkin tulla pysyvä livetuote. Elävän musiikin striimauksessa on paljon hyvää.

– Vastaanottajan päässä rajana on oma mielikuvitus: konsertista voi nauttia porukalla kotikatsomossa tai omassa himassa kalsareissa ja villasukissa.

K-Team Live -konserttia Kela odottaa mielenkiinnolla. Sen toinen esiintyjä Ellinoora on tuttu muutaman vuoden takaisesta Isot biisit tv-ohjelmasta, johon he tekivät yhdessä jakson.

– Konsertin sisältöä ei vielä ole suunniteltu, mutta tunnetuimpia radiohittejä aina toivotaan. Niitä taidan soittaa myös koolaisille.

 

TEKSTI Virpi Adamsson / KUVA Vuokko Salo

Lue koko juttu syyskuun Kehittyvästä kaupasta