Opiskelijan K-Plussa on nuorelle iso ilo

Jaa

Opiskelijat ovat tärkeä asiakasryhmä, sanoo K-Market Palosaaren kauppias Jaana Järvinen. Hän tuo kaupassaan aktiivisesti esille Opiskelijan K-Plussaa.

K-ryhmä työllistää opiskelevia nuoria ympäri vuoden, joten K-ryhmässä työskentelevällä ja henkilökunta-alennusta saavalla opiskelijalla voi parhaimmillaan olla käytössään useampikin etujärjestelmä. Henkilökuntaedulla alennusta tulee saman tien ja Opiskelijan K-Plussalla myöhemmin maksettavana ostohyvityksenä. K-Ruoka-sovellus näyttää vielä lisäksi personoituja etuja. Nämä säästökeinot ovat taatusti tervetulleita opiskelijan usein niukkaan rahatilanteeseen.

Opiskelijan K-Plussaa on tähän mennessä käytetty etenkin yliopistokaupungeissa, kuten Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa ja Vaasassa. Euromääräisesti eniten ostoksia tehdään suurissa kaupoissa, kuten K-Citymarketeissa ja K-Supermarketeissa.

K-Plussa Asiakastiedon mukaan opiskelijoille maistuvat monet trendikkäät elintarvikkeet, kuten avokadot, pienpanimo-oluet, kookosmaito, parmesaanijuusto ja idut. Suosiossa ovat kuitenkin edelleen myös perinteiset nuudelit, tonnikala ja kalapuikot.

Opintotuen maksupäivänä ostetaan usein yleisiä taloustarvikkeita kuten kosmetiikkaa, puhdistusaineita, kissanruokaa ja paristoja, mutta myös jotakin ylellisempää ruokaa, kuten kirjolohifilettä. Loppukuusta eli lähellä opintotuen maksupäivää palataan usein perusasioiden äärelle, kuten lenkkimakkaraan, pikakaurahiutaleisiin ja ehkäisytuotteisiin.

Opiskelijoiden oma ruokakauppa

K-Market Palosaarella Vaasassa asioi paljon opiskelijoita, sillä korkeakoulut sijaitsevat alueella ja kauppa on Ahventien opiskelija-asuntojen vieressä. 

K-Market Palosaaren kauppias Jaana Järvinen kertoo, että Opiskelijan K-Plussa on ollut kaupassa esillä. Kauppa on myös tekemisissä opiskelijakuntien kanssa ja on jakanut tietoa K-Plussasta samalla, kun sponsoroi opiskelijoiden tapahtumia ruokalahjoituksilla.

Opiskelijat muodostavat K-Market Palosaarelle tärkeän asiakasryhmän, ja heidän paluunsa näkyy kaupassa syksyisin. Kauppias kertoo, että opiskelijat ovat hintatietoisuuden lisäksi valveutuneita kuluttajia.

”He katsovat, mitä suuhunsa laittavat ja arvostavat tuoreutta ja kasvisruokaa. Meillä onkin aika runsas valikoima niissä, vaikka olemmekin pieni kauppa.”

Syksyllä koulunpenkille palaavien korkeakouluopiskelijoiden kannattaa jälleen hakea Opiskelijan K-Plussa-korttia. Suomalaisten yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille on syyskuusta 2017 ollut tarjolla Opiskelijan K-Plussa-ohjelma, johon rekisteröitymällä opiskelija kerryttää ostoksistaan jopa kymmenkertaisia Plussa-pisteitä.

 

Teksti Hanna Karpio » Kuva Sami Pulkkinen

Lue koko juttu elokuun Kehittyvästä Kaupasta.