”Paras fiilis tulee myyntityössä”

Jaa

ALEKSI TERVASMAA, 30, työskentelee Suomenojan Intersportissa Espoossa kenkäosaston vastaavana. Kauppiasvalmennuksen suorittanut urheilukaupan osaaja harrastaa kaikkea mahdollista urheilua juoksusta pallopeleihin. Hänen mottonsa on: ”Kaikki hyvä tulee takaisin.” Mies valottaa työtään ja suunnitelmiaan 19.3. ilmestyvässä Kehittyvässä kaupassa.

Miten olet päätynyt alalle? Myynti- ja asiakaspalvelutyö vei mennessään 16-vuotiaana, kun aloitin golf-välinemyyjänä. Jo silloin opin, että jokaista asiakasta pitää palvella kuin hän olisi oma perheenjäsen. Nyt vastaan Suomenojan Intersportissa kenkäosaston toiminnasta ja sen mallistosta, ostoista ja henkilökunnasta. Asiakkaamme ovat valveutuneita ja hakevat ammattitaitoista palvelua sekä Suomen urheilumarkkinan parasta laatua.

Mitä ominaisuuksia työssäsi vaaditaan? Tärkein ominaisuus on empatia. Täytyy osata asettua asiakkaan saappaisiin. Myös ongelmanratkaisutaitoja tarvitaan, kun asiakas saattaa myyntitilanteessa alkaa puhua vaikka jalkansa kiputiloista. Teen paljon hallinnollista työtä, mutta ehkä se paras fiilis tulee edelleen myyntityössä, kun onnistuu täyttämään asiakkaan tarpeet tuotteiden ja palvelun osalta täydellisesti ja tuottamaan hänelle aitoa lisäarvoa.

Minkälainen työporukka Suomenojalla on? Meillä työskentelee erittäin ammattitaitoinen, asiakaslähtöinen ja motivoitunut porukka, ja vaihtuvuus on ollut pientä. Tällä alalla on tärkeä kehittää itseään jatkuvasti. Minulle se tarkoittaa omien kollegoiden arvostamista ja hyvien oppien siirtämistä omaan toimintaan.

Mitä tekisit, jos et olisi nykyisessä työssäsi? Olisin varmaankin myyntityössä jossain muualla. Urheilumiehelle tämä maailma on kuitenkin sopinut hyvin.

Lue koko juttu 19.3. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta.

TEKSTI Jaakko Mäntyranta / KUVA Mikko Käkelä