Saavutettava unelma

Jaa

Asuntomessujen Ainoa Fiksu -talo on kaunis kokonaisuus, jossa näkyy rautaisen tiimin kädenjälki. Sisustamisen ammattilaiset toteuttivat K-Rauta Merituulen rakennuttamaan taloon aikaa kestävän tyylin ja luonnonläheisen väripaletin.

Järven rantaan rakentunut Hiidensalmen uusi asuinalue sijaitsee parin kilometrin päässä Lohjan keskustasta ja alle tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Tämän vuoden Asuntomessujen kantavia teemoja ovat kohtaamiset, hyvä olo ja vihreä teko.

K-RAUTA MERITUULEN diplomikauppias Petri Lappalainen ei epäröinyt kuullessaan mahdollisuudesta rakennuttaa talo messualueelle. Lappalainen on ehtinyt suorittaa vastaavan rakennusurakan menestyksekkäästi jo muutamaan otteeseen, joten asuntomessujen matkaan oli helppo hypätä tutulla ja hyväksi havaitulla talolla.

– Ainoakoti on rakennuttajan näkökulmasta helppo ja laadukas tuote, eikä rakennusprosessi ole sitonut minua oikeastaan lainkaan, hän kertoo.

Ainoa Fiksu -malliston yksitasoinen talo sijaitsee hyvällä paikalla lähellä rantaviivaa. Pitkänmallisen talon toisessa päässä on autokatos ja toisessa erillinen saunarakennus. Tyyliltään skandinaavinen koti toimii arjessa, mutta tarjoaa asukkailleen myös sopivasti luksusta, esimerkiksi terassiin upotetun altaan. Kauppiaan tavoitteet ovat selvät: talosta on tultava yksi messujen suosituimmista kohteista.

Kauppias valitsi toimitusvaihtoehdoista muuttovalmiin talon, joten homma on sujunut avaimet käteen -periaatteella kuin itsestään ja työn jälkeen ja aikatauluihin on voinut luottaa. Ainoakodin myynnistä vastaa K-Rauta, ja talon ostaja saa keskitetysti kaiken tarvittavan saman katon alta aina suunnittelusta materiaaleihin ja työn toteutukseen.

K-Rauta Merituulessa työskentelevä sisustussuunnittelija Karoliina Lantto sai kohteen pintamateriaalien suunnittelun työpöydälleen vuosi sitten ja projekti lähti etenemään varsin vauhdikkaasti. Hän on tyytyväinen harmoniseen lopputulokseen.

– Halusimme kunnioittaa asuntomessualueen luonnonläheistä henkeä. Kokonaisuudessa korostuvat maanläheinen värimaailma, luonnonmateriaalit ja ajattomuus.

Tiloja rytmittävät kauniit hiekansävyt ja vaaleat pinnat. Märkätiloissa, kodinhoitohuoneessa ja keittiössä ihastuttavat tutut Cello-kalusteet, ja talon kaikki laatat on poimittu kattavasta K-Raudan mallistoista.

Lantto on suunnitellut myös talon ulkovärityksen. Harmaanruskeaa yleisilmettä piristävät vaaleat yksityiskohdat sekä terassin ja autotallin tiilenpunaiset alakatot.

MESSUKOHTEEN SYDÄN on olohuoneen ja keittiön muodostama avara tila. K-Rauta Merituulen keittiösuunnittelija Tanja Karhun tehtävä oli luoda kokonaisuus, joka istuu ilmeeltään muihin pintamateriaaleihin ja toimii asukkaiden arjessa. Moderni ja selkeälinjainen keittiö mukailee sopivasti tämän hetken trendejä, ajattomuuden kuitenkin säilyttäen. Keittiön kaikki pinnat ovat kestäviä ja helppohoitoisia.

Karhu sanoo, että Cello-keittiön parissa on mieluisaa työskennellä. – Suurimmat edut ovat nopeat toimitukset ja hyvä hinta-laatusuhde. Selkeän malliston sisältä löytyy monipuolisesti ovimalleja, ja tasomalleissa on paljon vaihtoehtoja eri väreissä ja paksuuksissa, Karhu listaa.

– Asuntomessuprojekti on ollut antoisa ja mukaansatempaava. Mielestäni olemme onnistuneet yhdessä sisustussuunnittelijan ja stailaajien kanssa suunnittelemaan houkuttelevan ja kodikkaan talon, Karhu sanoo.

Vuoden 2021 Asuntomessut järjestetään Lohjalla 9.7.-8.8.2021

TEKSTI Maria Rautio/ KUVAT Marjo Koivumäki

 

Lue koko juttu 27.5. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta