Täältä tullaan, Helsinki!

Jaa

Sodankylän ja Ivalon rautaiset ammattilaiset ovat isolla porukalla ja innolla lähdössä K-Team Päiville. Uutena houkuttimena siellä ovat K-Raudan omat messut.

Heinäkuussa kauppias Jouko Strand sai ajatuksen tarjota kaikille vakinaisille työntekijöilleen mahdollisuutta lähteä marraskuussa K-Team Päiville Helsinkiin. Sekä Sodankylän että Ivalon K-Raudoissa kevät ja kesä olivat olleet niin kiireisiä, ettei pienimuotoisiakaan yhteisiä henkilökuntatilaisuuksia ehditty järjestää.

– Porukka tekee paljon töitä ja ansaitsee jotakin yhteistä kivaa, kauppias perustelee satsausta. Luvassa on sekä ammatillista antia että viihdettä ja viihtymistä. On sovittu, että päivät ovat samalla henkilökunnan pikkujoulut.

– Ilmoittautumislistat täyttyivät molemmissa kaupoissa aika livakasti, kauppias hymyilee. Lähtijöitä on kahdesta kaupasta peräti kahdeksantoista. Kuvassa Sodankylän K-Raudan lähtijöitä kauppiaansa kanssa.

PÄIVIEN YHTEYDESSÄ on tällä kertaa myös K-Raudan järjestämät Raudan messut, jotka avautuvat rautakaupan ihmisille jo perjantaina aamukymmeneltä. Henkilökunta ehtii Sodankylästä ja Ivalosta aamulennoilla messuille jo alkuiltapäivästä.

Edellisestä yhteisestä K-Team Päivät -reissusta Helsinkiin vuonna 2013 oli Strandin mukaan jäänyt hyvä fiilis kaikille. – Samoja ihmisiä on lähdössä nytkin, ja lisäksi uusia.

KAUPPIAAN PÄÄTÖKSEEN tarjota tapahtuma koko henkilökunnalleen vaikuttivat nyt osaltaan K-Raudan omat messut ja tapahtuma.

– Asioita hoidetaan nykyään yhä pienemmällä joukolla, käytännössä puhelimitse tai sähköpostitse. Nyt henkilökuntamme pääsee messuilla tapaamaan näitä puhelintuttujaan kasvotusten ja solmimaan uusiakin kontakteja, Strand tuumaa.

Hän näkee tapahtuman hyödyttävän sekä kauppaa että työyhteisöä. Messuilla porukka tutustuu uusiin tuotteisiin ja ihmisiin ja tuo kauppaan ideoita.

– Meidän kaupoilla on välimatkaa 160 kilometriä, joten työntekijämme näkevät aika harvoin toisiaan. Yhteinen viikonloppu lisää myös henkilökunnan keskinäistä kommunikointia, hän uskoo.

K-RAUTA-KAUPPIAANA Strand aikoo tarkkailla, miten uudenlainen messutapahtuma käytännössä toimii ja onnistuu. Muuten hän korostaa K-Team Päiviä monialaisena ja monipuolisena tapahtumana, johon eri tavara-alojen kauppiaiden on mukava tuoda henkilökuntaa.

– Henkilökunta on meidän voimavaramme, ja työntekijöille pitää tarjota koulutusta ja mahdollisuuksia kehittää itseään. K-Team Päivät on siihen erinomainen tilaisuus.

Ilmoittautuminen K-Team Päiville on käynnissä. Tutustu päivien ohjelmaan osoitteessa www.k-kauppiasliitto.fi/ktp2019

TEKSTI: Riitta Kilgast

KUVA: Tuula Lampela

 

Lue lisää messuista sekä sodankyläläisten ja ivalolaisten myyjien odotuksista Kehittyvästä kaupasta 9/2019.