Työ täynnä muuttujia

Jaa

K-Rauta Ähtärin yritys- ja maatalousasiakkaiden palveluun erikoistunut Kimmo Hänninen sukkuloi sujuvasti tehtävästä toiseen. Työn luonteeseen kuuluu, että aina tulee yllätyksiä vastaan.

K-Rauta Ähtärin liikeideana on ollut viimeiset kymmenen vuotta lisätä liikevaihtoa tuovien yritysasiakkaiden määrää. Yritysasiakasmyynti onkin noussut lähemmäs 60 prosenttiin kokonaisuudesta.

– Yritysasiakkaat tuovat tullessaan myös kuluttaja-asiakkaita, jotka nykyään yhä enemmän käyttävät ammattilaisia remontteja teettäessään, kauppias Marko Mäkelä sanoo.

Näköpiirissä on vilkas mökkikesä – ja mökkiläisten saapuessa aiotaan olla valmiina. Viime vuonna paljon remontteja ja terasseja jäi vielä tekemättä.

Yritysasiakasmyynnistä vastaava Kimmo Hänninen kertoo tilanneensa jo puutavaraa kesäsesonkia varten ja tekevänsä ennakkotilaukset myös kesäkauden kattohuovista.

Pandemian aikana myymälään ei juuri tulla vain katselemaan, vaan ovesta sisään tulevat ovat oikeasti jotain vailla. Kodeissa tehdyt remontit ovat lisääntyneet.

Kimmo  Hännisen työajat on sovitettu oman asiakaskunnan rytmiin sopiviksi. Hän tekee töitä maanantaista perjantaihin kuten asiakkaansakin. Näin hän on aina tarvittaessa tavoitettavissa.

Lue 18.3. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta koko K-duunia-juttu, jossa seurataan K-Rauta Ähtärissä työskentelevän Kimmo Hännisen vaihtelevaa työpäivää.

 

TEKSTI Virpi Adamsson / KUVAT Juha Harju