Uudistus tuotti huiman parannuksen

Jaa

– Kauppamme pienet tilat huomioiden tästä tuli tosi siisti ja toimiva kokonaisuus, kauppias Marko Kindstedt kommentoi viime vuoden puolella uudistunutta leipäosastoa.

K-CITYMARKET PORVOON leipäosasto remontoitiin viime vuonna uuteen uskoon. Nyt katseen vangitsee Fazerin näyttävä paistopiste. Leipurin toimittamat kalusteet ja uunit räätälöitiin kauppaan sopiviksi.

– Leipurikumppanin kanssa saatiin hieno lopputulos, keskolaisten apua ja panosta unohtamatta, hän tähdentää. Kotimaisuus oli sekin kumppanin valinnassa tärkeässä roolissa, kauppias Marko Kindstedt kehuu.

VALITTU PAISTOPISTEKONSEPTI osoitti heti toimivuutensa. Asiakkaat ottivat uudet tuotteet nopeasti omakseen, ja leivän myynti kasvoi kohisten. Kun korona alkukeväästä karkotti turistit Porvoon keskustasta, ja läheisiltä työpaikoilta monet siirtyivät etätöihin, paistovalikoimaa rajoitettiin ja tuotteita myytiin pakattuina.

– Paistotuotteiden luvuissa korona-aika toki jonkin verran näkyi, mutta muuten leipäosaston myynti on pysynyt koko ajan hyvänä. Nyt kun ihmiset ovat palailleet arkeen, irtotuotteiden ja Helposti mukaan -tuotteiden myyntikin on taas noussut, Kindstedt kertoo. Valikoimaa on lisätty, ja tekemisessä mennään asteittain normaalimpaan päin. – Koko ajan olemme kuitenkin valppaana ja varovaisia, kauppias vakuuttaa.

LEIPÄOSASTOLLE  konseptilla saatiin aikaan huima parannus. – Se, että kehitämme nyt kauppaa koko ajan, näkyy myös asiakasmäärissä. Olemme saaneet käännettyä kaupan myynninkehityksen hyvinkin positiiviseksi, ja leipäosasto on ollut siinä isossa roolissa

Osastovastaava Kristiina Järvelä on tyytyväinen uusiin toimintamalleihin, kalusteisiin ja työvälineisiin. Lämpimäisiä paistetaan joka päivä koko aukiolon ajan, ja talossa useammallakin pitää olla paisto-osaamista – sunnuntain aamupaiston on oltava jokaisen hyppysissä. Fazerin paistokouluttaja kävi opettamassa uuden uunin toimintoja ja käyttöä.

Paistotarve vaihtelee päivän ja tilanteen mukaan.– Pidämme pakastimessa koko ajan paistojen perusrunkoa, joka on aina sama karjalanpiirakoineen ja viinereineen.

Fazerin uunissa paistetaan vähäisessä määrin muitakin kuin Fazerin omia tuotteita. – Pirkka-paistotuotteet ovat meille tärkeitä. Pehmopaloille, Ruislimpulle ja muillekin Pirkka-leipomotuotteille on mukavasti kysyntää. Niiden avulla luomme asiakkaille monipuolisempaa tarjontaa.

PAISTOTILANNETTA Järvelä seuraa koneelta joka päivä. Kun kapula siirtyy iltavuorolaiselle, tämä paistaa sitten lisää tarpeen mukaan. – Haastetta tässä työssä kyllä riittää. Ikinä ei voi varmasti tietää, miten paljon huomenna jotakin tuotetta menee, leipävastaava toteaa.

Teksti: Riitta Kilgast, Kuvat: Pekka Lähteenmäki

Lue koko juttu 24.9. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta