fbpx
Siirry sisältöön

Pieni suuri teko

K-kauppiuus on myös pieniä tekoja lähiyhteisön puolesta ja heidän hyväkseen. Teko voi olla kauppiaalle arkinen asia, mutta teon vastaanottajalle ainutlaatuista. Pienten suurten tekojen avulla tuomme K-kauppiaiden vastuullista työtä näkyvämmäksi.

K-kauppiasliiton ja Keskon yhteistyössä toteuttama Pieni suuri teko jatkoi vuonna 2022 K-ryhmän suosituimpiin kuuluvana sosiaalisen median sisältönä. Vuoden aikana julkaistiin 8 videota ja yksi artikkeli. Sisällöt tavoittivat yhteensä lähes 20 miljoonaa näyttökertaa.

K-kauppiaiden Pieniä suuria tekoja löytyy kootusti Keskon verkkosivuilta. Kaikki Pieni suuri teko -videot on myös kerätty YouTube-soittolistaksi.

Millainen on Pieni suuri teko?

  • Teko on useimmiten alueellinen kauppiaan oma arjen teko, jolla on mahdollisuus koskettaa kaikkia suomalaisia.
  • Kauppias kantaa teollaan huolta omasta lähiympäristöstään ja haluaa tuoda oman panoksensa alueen ja sen yhteisön hyväksi.
  • Kauppiaan teossa on jotain uutta ja poikkeuksellista sekä hän on siinä aidosti sydämellään mukana.

Onko kaupassasi tehty tai suunnitteilla Pieni suuri teko -sarjaan sopiva teko? Kerro siitä meille vastaamalla muutamaan alla olevan lomakkeen kysymykseen.

Kaikki lähetetyt teot käydään läpi, joten olemme sinuun yhteydessä lähiaikoina. Otamme myös jokaisen teon talteen mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Lisätietoja:
Jenni Räsänen, etunimi.sukunimi@k-kauppiasliitto.fi

Lue myös

Pieni suuri teko: Työtä nuorille ja iloa kyläyhteisölle

Kauppias Saara Pulkkinen halusi tarjota apua yläkoulun kummiluokalleen luokkaretkitilin kartuttamiseen. Niinpä hän ideoi nuorille kyläyhteisöä hyödyttäviä töitä. Tempausten avulla nuoret pääsevät kokeilemaan työntekoa ja paikalliset saavat apua arkeensa, mutta ennen kaikkea yhteistyö tuo ihmisiä yhteen 4 200 asukkaan kunnassa.

Lue myös

Pieni suuri teko: Kauppias tarjosi Mojtaballe tukea uuteen alkuun

”Olin ihan yksin siellä merellä, vaikka ihmisiä olikin ympärillä. Silloin tajusin, ettei minulla ole merkitystä.” Mojtaba Mohseni tuli pakolaisena Suomeen 16-vuotiaana muun perheen jäädessä Afganistaniin. Kauppias Paulamaria Äärynen-Tuominen vaikuttui nuoren miehen asenteesta ja tarjosi hänelle töitä kaupoiltaan.

Lue myös

Pieni suuri teko: Yhteistyö rauhoitti kaupan arkea

Helsinkiläistä K-Market Töölöntoria vaivasi häiriökäytös ja näpistely. Kauppias Olli Piekkala ymmärsi, että osa ongelmista johtui läheisestä Ruusulankadun asumisyksiköstä. Syyttelyn sijaan hän vähensi ilkivaltaa tutustumalla yksikön asukkaisiin.

Ajankohtaiset nostot

Koostepaloja K-Team Päiviltä!

K-Team Päivillä Helsingin Messukeskuksessa pyhäinpäivänä 4.11. oli mukana 7 500 vierasta, joista 800 on K-kauppiaita ja lähes 200 ruoan ja raudan yhteistyökumppaneita. Hyppää mukaan päivän tunnelmaan videon ja kuvakoosteen siivittämänä.

Lue lisää

Pieni suuri teko: ”En mielelläni kyllä kotiani jättäisi”

Torstaisin K-Supermarket Euran kauppias Kimmo Sampo istuu autonsa rattiin ja kuljettaa pitkin Euran syrjäseutuja kauppakassipalvelunsa tilauksia. Asiakkaat ovat pääosin vanhempia eläkeläisiä, joilla ei ole autoa tai ajokorttia. Osalla on naapureita tai läheisiä, jotka vievät kauppaan, muttei kaikilla. Tällöin kauppakassipalvelusta tulee erityisen tärkeä.

Lue lisää

K-kauppiasliiton uudeksi toimitusjohtajaksi Timo Lavikainen

Timo Lavikainen, 53, on nimitetty K-kauppiasliiton uudeksi toimitusjohtajaksi 1.1.2024 alkaen.

Lue lisää