fbpx
Siirry sisältöön

Ideat ja ihmiset loistamaan

Kehittyvä kauppa on K-kauppiasliiton kustantama K-kaupan ammattilehti, joka välittää osaamista, inspiraatiota ja hyötytietoa ajankohtaisista aiheista. Joka vuosi yhdeksän numeroa täynnä aitoja tarinoita kaupoista ja ihmisistä jokaisessa Koossa ympäri Suomen. Kehittyvää kauppaa voit seurata Instagramissa @kehittyvakauppa.

Ilmoita lehdessä
Näköislehdet
Kehittyvä kauppa 05/23

Oulun Pekurissa on hurmausdraivi päällä

Ketjunsa vuoden myynninkehittäjä on nopealiikkeinen edelläkävijä Oulun ydinkeskustassa. Jaana ja Mika Saran K-Supermarket Pekurissa jatkuva kokeileminen ja lupa myös epäonnistua kuuluvat jokaiseen päivään.

Lue juttu
05/23

Kasvupyrähdys toi Vuoden K-Raudan palkinnon Lapinlahteen

Vuoden 2022 K-Rautana palkittu Lapinlahden K-Rauta näyttää, että pienelläkin paikkakunnalla voi tehdä hyvää tulosta. Motivoitunut henkilökunta on kauppias Tommi Rossin mukaan yksi menestyksen avaintekijöistä.

Lue juttu
05/23

K-Citymarket Salo kasvaa askel kerrallaan

Konkreettiset ja hyvin mietityt kehitysaskeleet toivat kauppias Eemeli Aaltosen luotsaamalle K-Citymarket Salolle Vuoden kehittäjän tunnustuksen – jo hyvissä ajoin ennen toukokuussa käynnistynyttä täysuudistusta.

Lue juttu
05/23

Uudet sovellukset helpottavat työtä K-kaupoissa

K-ryhmässä panostetaan vahvasti kaupan työtä helpottaviin työkaluihin. Uusi päiväystenhallintatyökalu helpottaa nyt arkea monessa kaupassa.

Lue juttu
05/23

Intersport Koskikeskuksen Vesa ”Maukka” Tuominen on suomalaisen seurakaupan pioneeri

Intersport Koskikeskuksen Vesa ”Maukka” Tuominen on ollut tärkeässä roolissa rakentamassa Suomeen ammattimaista seurakauppamyyntiä. Valmennushommissa ja luottamustoimissakin vuosikymmenten ajan marinoitunut Tuominen kantaa huolta lasten liikkumattomuudesta.

Lue juttu
05/23

Mikko Helander: ”Haastavat ajat luovat myös mahdollisuuksia”

Keskon strategia tuottaa tuloksia hyvin erilaisissa toimintaympäristöissä. Pääjohtaja Mikko Helander kertoo, mikä tekee siitä niin toimivan ja kommentoi kaupan kehitystä ja näkymiä.

Lue juttu
05/23

Ari Akseli: Aivan poikkeuksellinen vuosi päivittäistavarakaupassa

Kuluttajat ostivat hintojen noustessa vähemmän ja edullisempaa, jolloin myynnin volyymi laski, vaikka arvo nousi. Hintamielikuva nousi yhä merkittävämmäksi ostopaikan valintaperusteeksi, Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli kertoo.

Lue juttu
05/23

Jorma Rauhala: Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa ennätystulos heikentyneessä taloustilanteessa

Globaalien toimitusketjujen häiriöt, rakentamisen määrän lasku ja vihreä siirtymä tekivät toimialajohtaja Jorma Rauhalan mielestä vuodesta 2022 monella tavalla poikkeuksellisen myös rakentamisen ja talotekniikan toimialalla.

Lue juttu
05/23

Sami Kiiski: Vapaa-ajankaupassa kaksijakoinen vuosi

Suomessa urheilukaupan markkina kääntyi laskuun ja edellisvuoden kymmenen prosentin kasvu vaihtui samansuuruiseksi miinukseksi. K-ryhmän urheilukauppa vahvisti kuitenkin asemaansa, vapaa-ajankaupasta Keskossa vastaava johtaja Sami Kiiski kertoo.

Lue juttu
05/23

Matti Virtanen: Monipuolisuus on K:n autokaupan vahvuus

Autotoimialan murros vauhdittui, ja kuluttajien epävarmuus heijastui automyyntiin vuonna 2022, K:n autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen kertoo. Globaali komponenttipula on kuitenkin alkanut helpottaa ja uusien autojen saatavuus parantua.

Lue juttu

Lue Kehittyvän kaupan näköislehti

Kehittyvän kaupan näköislehtien lukeminen vaatii kirjautumisen. K-kauppiaat pääsevät arkistoon omilla Kauppiassivujen tunnuksillaan. Muut voivat tiedustella linkkiä yksittäisiin lehden numeroihin: mariine.kopisto-lindholm@k-kauppiasliitto.fi. Jos haluat tutustua lehteen, löydät arkistosta muutaman avoimen näytenumeron.

Näköislehdet

Ajankohtaiset nostot

Suomalaiset haluavat ostaa viiniä ruokakaupasta

Jo noin 65 prosenttia suomalaisista kannattaa viinien myymistä ruokakaupoissa. Myönteinen suhtautuminen on kasvanut trendinomaisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Etämyynnin lainsäädäntökään ei ole ajan tasalla: ulkomainen verkkokauppa saa toimittaa lavakaupalla viiniä kotiovelle, mutta suomalainen ruoan verkkokauppa ei saa toimittaa edes yhtä saunaolutta!, kirjoitaa Pauli Jaakola blogissaan.

Lue lisää