Ilman yrittäjiä Suomi pysähtyisi – Valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5.9. kiitetään yrittäjiä

Jaa

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään jälleen lauantaina 5.9.2020. Perinteisten tapahtumien sijaan tänä vuonna yrittäjien tekemästä työstä muistutetaan #sellainenonyrittäjä-kampanjalla. Kampanja on kunnianosoitus yrittäjien sitkeydelle ja sen avulla kannustetaan tavallisia suomalaisia kiittämään haluamiaan yrittäjiä.

Yrittäjän päivän kampanjan ensisijainen tavoite on nostaa yrittäjyyden arvostusta ja muistaa yrittäjiä rankan vuoden keskellä. Lisäksi kampanja pyrkii lisäämään tietoutta yrittämisestä, esittelemään yrittäjyyttä eri aloilla ja muistuttamaan yrittäjiä verkostoitumisen tärkeydestä. Kampanjan kohderyhmään kuuluvat kaikki suomalaiset.

Idea Yrittäjän päivästä syntyi 90-luvulla Suomen pahimman laman jälkimainingeissa. Nyt 23 vuotta myöhemmin, yrittäjyyden asema ja arvostus ovat nousseet, mutta olosuhteet ovat monille vaikeammat kuin koskaan.

– Tänä vuonna moni yrittäjä on ollut kovilla ja monen yrityksen toiminta on koronapandemian takia vaakalaudalla. Nyt jos koskaan on syytä kiittää yrittäjiä heidän tekemästään työstä ja muistuttaa siitä, että yrittäjien ansiosta Suomessa on työpaikkoja ja verotuloja, summaa Yrittäjän päivä -säätiön puheenjohtaja, yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki.

Yrittäjän päivän yhteistyöverkostoon kuuluvan MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila puolestaan toteaa, että yrittäjien sitkeyden lisäksi liiketoiminnan sujuminen vaatii myös yrittäjille myönteisiä olosuhteita ja asenneilmapiiriä.

– Selkeiden päätösten merkitys korostuu erityisesti haastavina aikoina. Toivoisin päättäjiltä määrätietoisia toimenpiteitä ja päätöksiä, joiden avulla yrittäjien epävarmuustekijöitä voitaisiin vähentää, sanoo Marttila.

Suomessa toimii yli 1100 itsenäistä K-kauppiasyrittäjää

Suomessa toimii yli 1 100 itsenäistä K-kauppiasyrittäjää ruoka-, rauta- ja erikoiskaupan aloilla. K-kauppiasyrittäjä vastaa kauppansa asiakastyytyväisyydestä, tuotevalikoimasta, hinnoittelusta, henkilökunnasta ja liiketoiminnan tuloksellisuudesta. K-kauppiaat rakentavat paikallisten asiakkaiden tarpeita vastaavan valikoiman ja palvelun heidän toiveitaan kuunnellen.

K-ryhmä eli K-kauppiaat ja Kesko työllistävät yhteensä noin 43 000 henkilöä kahdeksassa maassa, ja K-kauppiaiden palveluksessa heistä on yli 18 000 eri puolilla Suomea. K-ryhmä on myös merkittävä nuorten työllistäjä, esim. kesäisin K-kaupoissa työskentelee noin 5 000 kesätyöntekijää.

K-kauppiaat ovat merkittäviä toimijoita omalla paikkakunnallaan. K-kauppiaiden suorat tavaraostot maakunnista olivat 586 miljoonaa euroa vuonna 2019. Samana vuonna K-kauppiaat maksoivat palkkaa henkilökunnalleen yhteensä yli 475 miljoonaa euroa, ja veroja yli 51 miljoonaa euroa.

Laajemmin Yrittäjän päivästä sekä vuoden 2020 kampanjasta: https://yrittajanpaiva.fi/ sekä somesta #sellainenonyrittäjä #yrittäjänpäivä

Yrittäjä on päivänsä ansainnut!