Martti Halmesmäki, kasvattajakauppias Kirkkonummelta

Jaa

K-Rauta Kirkkonummen kauppias Martti Halmesmäki kokee uusien K-kauppiaiden kasvattamisen työhönsä kuuluvaksi etuoikeudeksi. Halmesmäki valittiin vuoden kasvattajakauppiaaksi tunnustuksena ansiokkaasta työstä henkilökunnan kouluttamisessa ja uusien K-kauppiaiden kasvatustyössä.

K-ryhmän vuoden kasvattajakauppiaiksi on valittu kolme K-kauppiasta Helsingistä, Kirkkonummelta ja Lohjalta. Klikkaa tästä artikkeliin kauppias Stina Olanderista ja tästä artikkeliin Karina Lasarjan-Kuoppalasta ja Hanna Kuoppalasta.

K-Rauta Kirkkonummen kauppias Martti Halmesmäki on valittu K-ryhmän vuoden kasvattajakauppiaaksi. Vuodesta 2012 K-Rauta Kirkkonummen kauppiaana työskennellyt Halmesmäki kokee työntekijöiden auttamisen eteenpäin ja uusien K-kauppiaiden kasvattamisen kauppiaan työhön kuuluvaksi etuoikeudeksi.

”Haluan auttaa työntekijöitä eteenpäin, ja osalle heistä K-kauppiasura on kannuste, joka tuo virtaa ja osaamista omaan tekemiseen. On jokaisen K-kauppiaan velvollisuus ja etuoikeus olla aktiivisesti mukana kasvattamassa uusia kauppiaita. Parhaat tulevat K-Rauta-kauppiaat löytyvät usein K-Rautojen lattialta. Tärkeintä on kuitenkin kauppiaskokelaan oma tahto hakeutua ja valmentaa itseään vaativalle K-kauppiasuralle”, Halmesmäki toteaa.

Halmesmäki itse siirtyi yrittäjän polulle asiantuntija- ja johtotehtävistä. Hakeutuminen juuri K-kauppiaaksi tuntui luontevalta, sillä K-ryhmässä kauppias saa Halmesmäen mielestä tuekseen vahvemman selkänojan kuin yksinyrittäjänä toimiessa.

”Työskennellessäni vaativissa asiantuntija- ja johtotehtävissä eri yrityksissä minulla oli myös muutamia onnistuneita rakennushankkeita pääkaupunkiseudulla. Opin ensin olemaan vaativa rautakaupan asiakas, minkä jälkeen yrittäjyys alkoi kiehtoa yhä enemmän. K-kauppiaan polku alkoi kiinnostaa, koska K-kauppiaana onnistuu todennäköisemmin kuin yksinyrittäjänä. Kauppiaskasvatuksen lisäksi K-ryhmässä on mahdollisuus hyviin kauppapaikkoihin, asiakkaiden arvostaman ketjun jäseneksi ja osaksi vaativaa osto- ja logistiikkaverkostoa. Myös tukitoiminnot ja neuvontapalvelut esimerkiksi tietojärjestelmiin, kirjanpitoon, lakiasioihin ja rahoitukseen liittyen ovat arvokkaita”, Halmesmäki sanoo.

Halmesmäki muistelee kiitollisuudella omaa aikaansa kauppiasvalmennuksessa K-Rauta Merituulen kauppiaan Petri Lappalaisen opissa.

”Muistelen aikoja lämmöllä ja kiitollisuudella. Petri on menestynyt K-kauppias, ja opin häneltä paljon kaupan ydinasioista ja kaupan näkemisestä asiakkaan silmin. Hän myös rohkaisi minua K-kauppiasuralle. Sitäkin tarvittiin, sillä onnistuminen kauppiaana ei ole itsestäänselvyys”, Halmesmäki tiivistää.

Vuoden kasvattajakauppiaat Kirkkonummelta, Lohjalta ja Helsingistä

Vuoden kasvattajakauppiaiksi valittiin Martti Halmesmäki (K-Rauta Kirkkonummi), Stina Olander (K-Market Oliivi ja K-Market Isosaari, Helsinki) sekä Karina Lasarjan ja Hanna Kuoppala (Intersport Lohja).

Kasvattajakauppiaan kunniamaininta on tunnustus ansiokkaasta työstä henkilökunnan kouluttamisessa ja uusien kauppiaiden kasvatustyössä. Kaikki uudet K-kauppiaat käyvät läpi kauppiasvalmennuksen, joka koostuu kauppiastyön harjoittelusta kasvattajakauppiaan valmennuksessa, verkossa ohjatusta opiskelusta ja työssä oppimisesta sekä alueellisista ja valtakunnallisista lähijaksoista.