”Hyvä työporukka on kuin perhe.”

Jaa

Kehittyvän kaupan uudella palstalla K-ammattilaiset kertovat itsestään ja työstään. Ensimmäisenä vuorossa on Huittisissa K-Market Huhkolassa, Härkäpakarissa ja Kiukaisissa työskentelevä, energiaa pursuava Heidi Salmivalli.

Miten sinusta tuli kaupan alan ammattilainen?

Työskentelin 18-vuotiaana Porin Lidlissä vuoden verran. Ylioppilaslakin saatuani palasin kokopäiväiseksi, kunnes eläintenhoitajaopinnot veivät Kokemäelle. Siellä marssin silloisen Siwan päällikön puheille ja sain työpaikan. Tuurausvuoroja oli myös Huhkolan myymälässä, joka sekin muuttui K-Marketiksi ja josta löysin niin mieluisan paikan, että kaupan ala vei mukanaan. Tehtäviini kuuluu hyllytystä, heviosaston ylläpitoa, kassanhoitoa, pakettien luovutusta ja hyllytystä, päiväysten valvontaa, siivousta ja muita töitä. 

Sinua kehutaan Duracell-pupuksi. Mistä saat energiaa työhösi?

Ainakin kahvista ja energiajuomasta! Tuntuu kivalta tulla töihin, kun on hyvä työporukka ja asiakkaamme ovat tosi mukavia. Töissä on hyvä olla, olemme kuin pieni perhe. On käynyt tuuri, kun on sattunut niin kivoja tyyppejä työkavereiksi. Tykkään tehdä töitä myös yksin. On mukava ottaa vastuuta tekemisistään ja työnsä jäljestä. Jos eteen tulee ongelma, senkin saa ratkoa itse, tykkään siitä hirveästi.

Kuinka ylläpidätte hyvää meininkiä?

Vaikka on kiire, juttelemme paljon omista ja muidenkin asioista ja pidämme pieniä kahvihetkiä. Meillä on myös illanistujaisia eli näemme toisiamme myös vapaa-ajalla – välillä liian harvoin, mutta kuitenkin. Kun eräs työntekijöistämme jäi vastikään eläkkeelle, harmitti niin paljon, että itku tuli. Hän oli ihan huippu, meillä oli aina hauskaa töissä.

Olette lähdössä koko työporukalla K-Team Päiville. Millaista kokemusta odotat?

Tulee varmasti hauska reissu. En ole aiemmin K-Team Päivillä ollutkaan. Katselin netistä ohjelmaa, ja tosi hyvät artistit siellä ainakin on, varsinkin Apulanta kolahti.

Mitä tekisit työksesi, jos et olisi myyjä? Unelmana on hakea opiskelemaan eläinlääkäriksi. Se on lykkääntynyt, kun olen viihtynyt niin hyvin K-Marketissa. Ensi keväänä aion hakea, ja jos saan opiskelupaikan, niin toivottavasti kaupasta löytyy kiva työpaikka opintojenkin oheen.

Teksti: Hanna Karpio / Kuva: Marjaana Malkamäki

KATSO MYÖS VIDEO!