Hyvän mielen kesätyö

Jaa

Kun Vantaan teillä kesällä tulee vastaan violetti APE Piaggio -mopedi kyljessään K-Rauta 75 -logo, kuskin penkillä istuu iloinen nuorimies. – Mukavalta vaikuttaa, tämä onkin vähän erilainen kesätyöpaikka, Rasmus Myöhänen (17) sanoo.

Nuori mies hoksasi työpaikan Facebookista ja innostui heti hakemaan. Aiempina kesinä R-kioskin myyjänä ja keittiöapulaisena työskennelleen Rasmuksen työnä on nyt kuljettaa mopolla asiakkaiden ostoksia tai näiden tilaamia tuotteita kotiin, enintään noin 15 kilometrin päähän kaupasta.

Ihan ensin hän opetteli lastaamaan erilaisia tuotteita fiksusti ja turvallisesti ja haki ajotuntumaa eripainoisilla kuormilla. – Yllättävän paljon mahtuu tavaraa!

Kympin maksavasta mopokuljetuksesta kerrotaan asiakkaille kaupan mainosmateriaalissa ja facebookissa. Mopolla kulkevat niin raskaat multasäkit kuin vaikkapa grillikin.

– Tällä voimme työllistää nuoren ja tarjota asiakkaille nopean kotiinkuljetuksen, idean isä, K-Rauta 75:n kauppias Ismo Penttinen sanoo. Hän toivoo asiakkaidenkin innostuvan työllistämään reipasta vantaalaisnuorta.

– Toivottavasti keikkaa riittää koko kesän! Rasmus Myöhänen komppaa.

Menopeli on lähtövalmiina. – Hiljaisempina päivinä teen toki muita rautakaupan töitä, nuorukainen kertoo.

TEKSTI: Riitta Kilgast  KUVA: Ismo Penttinen