Kuusamossa asennuspalvelu järjestyy mihin tahansa

Jaa

Kuusamon K-Raudasta ei tarvitse lähteä kiuas kainalossa etsimään kyliltä asentajaa. Kauppiaan tehtävä on tuntea paikalliset urakoitsijat ja räätälöidä asennuspalvelut myyntikuntoon. Neuvottelemisesta ja työmaihin tutustumisesta palkintona on tyytyväinen ja myyjään luottava asiakas.

– Asiakas haluaa yhä useammin tuotteen asennettuna. Meillä asennusten kysyntää lisäävät voimakkaasti mökkiläiset ja Ruka. Asiakas asuu usein muualla kuin Kuusamossa ja haluaa että kaikki on valmista, kun lomaviikko alkaa, sanoo Kuusamon K-Raudan rakennustarvikemyyjä Arttu Korpela.

Kuusamon ja Rukan hiihtokeskuksen tuhansissa vuokramökeissä ja lomaosakkeissa on paljon päivitystarvetta. 1980- ja -90-lukujen nousuvuosina rakennetuissa mökeissä lasahtelevat muutkin kuin sähkökiukaat, varsinkin, jos ylläpitokorjaukset ovat jääneet väliin.

ASIAKKAAT ARVOSTAVAT helppoutta. – Asiakas voi kysyä asennusta mihin tahansa, eikä me koskaan vastata, että ei onnistu. Meiltä lähdetään ruuvaamaan postilaatikko paikalleen, meiltä löytyy maalämmön asentaja,  kylpyhuoneremontille tekijä taikka tekijät vaikka 25 lomaosakkeen lvi- ja kattoremontille.

Kuusamon K-Rauta tunnetaan palvelevana rautakauppana, josta löytyy aina asiantunteva myyjä.

– Asiakaskokemus on meille tärkeä juttu. Harva asiakas, ammattirakentajia lukuun ottamatta, tietää aivan varmasti, mitä on ostamassa. Me haluamme myydä hyvät ja oikeat tuotteet luotettavalla asennuksella, Arttu Korpela kiteyttää myyntiosaamisen.

KUUSAMON K-RAUDAN kauppias Heikki Korpela kehittää määrätietoisesti palveluvalikoimaa. Asennuspalvelu on kaikkien etu, hän sanoo.

– Meiltä asiakkaan ei tarvitse lähteä kylille etsimään asentajaa. Kustannukset ja aikataulu ovat tiedossa ja pitävät, kun siitä on sovittu meillä K-Raudassa.

Kaupan asentajista suurin osa on kaupan yritysasiakkaita, tuttuja urakoitsijoita, joiden kanssa on tehty kauppaa vuosia.

– Luottamus on tässä tärkeintä. Asentaja on meidän käyntikorttimme ja kasvot työmaalla, kauppias sanoo. K-Rauta on vahva brändi.

– Kun asentaja tulee K-Raudasta, asiakas luottaa häneen ja tietää saavansa laatua.

Yhteistyö on vastavuoroista. – Rakennusalan ammattilaiset hyötyvät meidän myyntiosaamisesta ja urakoitsijat tuovat meille omia asiakkaitaan.

KOKEMUS TYÖMAALTA tuo varmuutta Kuusamon K-Raudan lvi-myynnistä ja asennuspalveluista vastaavan Tommi Meskuksen myyyntityöhön. Meskus tietää, mitä kaikkea tapahtuu ja on huomioitava, ennen kuin esimerkiksi uusi jätevesijärjestelmä umpisäiliöineen on käyttövalmis.

– Pystymme kertomaan asiakkaalle hinnan kaivinkonetöineen ja täyttöhiekkoineen, putki- ja sähkötöineen kaikkineen sekä tarkan aikataulun.

K-RAUDAN RAHOITUSPALVELU on jo tuttu tuote. Se näyttää parhaita puoliaan juuri asennuspalvelumyynnissä, kun asiakas saa rahoituksen sekä tuotteelle että asennukselle.

– Esimerkiksi ilmalämpöpumpun myyminen rahoituksella on mukavaa, kun voi sanoa, että se tuo talvikuukausina säästöä enemmän kuin mitä maksuerät ovat. Maksaa itse itsensä.

Heikki Korpela uskoo, että rahoitussopimuksesta tulee rautakaupassa vähitellen yhtä yleinen käytäntö kuin mitä se on autokaupassa. On toinenkin asia, jonka Korpela toivoo muuttuvan.

– Rautakaupan myyjien osaamista ei vieläkään osata arvostaa. Heillä on valtava määrä tietoa ja myyntiosaamista.

Kuusamon K-Raudan asiakaspalautteessa arvostus jo näkyy.

– Palvelualttius ja laatu kaikessa siinä mitä myydään ja mitä tehdään, sanoo kauppias-isänsä rinnalla rautakauppaa tekevä Arttu Korpela.

 

TEKSTI Riina Puurunen / KUVAT Tuomo Pirttimaa

 

Lue koko juttu 24.10. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta.