Laadukkaasti ja rennosti oikean ruoan puolesta

Jaa

Miten voisimme auttaa asiakkaita syömään maailmaa paremmaksi? Sitä pohti kauppias Petri Miettinen tiimeineen, kun pääkaupungin uusimpaan kauppakeskukseen suunniteltiin alueen ensimmäistä K-Supermarketia.

Lokakuun puolivälissä Helsingissä avattu kauppakeskus Mall of Tripla sai upean K-Supermarketin, jossa omien arvojen mukaiset ratkaisut onnistuvat helposti ja hyvällä fiiliksellä. Vastuullisuus näkyy henkilökunnan työssä jokaisella osastolla ja heijastuu asiakkaille luontevana osana kaupan miljöötä ja tarjontaa.  

Kaupassa valmistettua ravintolatason ruokaa voi ostaa pahvipakkauksessa, jonka muovikansi irtoaa kierrätykseen. On hyvä syy lisätä kasvisten osuutta lautasella, kun tuoreita sesongin vihanneksia ja juureksia voi valita Vegebutcher-tiskistä valmiiksi pilkottuna juuri sopivan määrän. Oma kassi pysyy paremmin mukana, kun kestokassin valinnasta palkitaan hyvittämällä muovikassin hinta. Kaupan hoitamassa Postissa saa hoidettua samalla käynnillä muitakin arjen asioita.

– Vaikutusalueellamme asuu tiedostavaa väkeä. Kun suunnittelimme kauppaa, scouttasimme paljon ulkomailla ja yhdistimme tänne parhaita paloja myös vastuullisuuden tiimoilta. Haluamme osoittaa asiakkaille, että jokainen pystyy itse vaikuttamaan maailman tilaan omilla valinnoillaan, kauppias Petri Miettinen kertoo. Hän siirtyi puolisonsa Minna Miettisen kanssa Pasilaan Vihdin Nummelasta.

KAUPPAAN ON LOIHDITTU laadukas ja rento paikallistunnelma, vaikka kauppapaikka sijaitsee yhdessä Suomen urbaaneimmista paikoista, Pohjoismaiden suurimmassa kauppakeskuksessa ja keskellä tiiviisti rakennettua Pasilaa. Valikoimista on helppo bongata läheltä tulevia tuotteita, kalatiski on MSC-sertifioitu, palvelutiskistä saa Rotukarjan lihaa ja riistaa, hevi-osasto hellii luomun ystäviä ja kaupan oma ravintola, Bölen Hella, kutsuu istahtamaan muhkean tammipöydän ääreen aterialle, välipalalle tai vaikka viinilasilliselle ennen kauppakierrosta.

Elämyksellisestä ruokatarjonnasta vastaa keittiömestari Mika Sillanpää apunaan kahdeksan kokkia. Täysin varustellussa ravintolakeittiössä valmistetaan asiakkaiden silmien alla niin päivän lämminruokavaihtoehdot kuin valmiiksi pakattuja gourmet-annoksiakin. Keitto-, salaatti- ja sushibuffetit täydentävät kokonaisuuden. Vaihtoehtoja löytyy niin lihan, kalan kuin kasvisruoan ystävälle – päivittäin 50 eri artikkelin verran. Bölen Hellassa käytetään luovasti muun muassa nyhtö- kauraa, tofua, mifua ja härkistä. Tuoreet yrtit saadaan kaupan omasta Bölet Mullat -yrttiseinästä, jossa kasvatetaan Itä-Uudeltamaalta tulleita taimia.

Somessa leviävistä annoskuvista on tullut tärkeä palanen markkinoinnissa. – Ruoan täytyy olla instagrammable! Tämän päivän kuluttajat haluavat kuvata ja fiilistellä ruokaa ennen maistamista, keittiömestari tietää.

Kalamestari Jesse Lappi joukkoineen hoitaa MSC- ja ASC-sertifioitua tiskiä, jossa myydään myös itse savustettua ja graavattua kalaa sekä kala- ja äyriäissalaatteja. Näyttävät esillepanot ovat kunnia-asia, ja vastuullisuus on tärkeä palvelulupaus. Lappi seuraa aktiivisesti WWF:n kalaopasta, joka kertoo liikennevaloin, mitä kalaa kannattaa suosia, mitä ostaa harkiten ja mitä välttää. 

– Moni asiakas on kertonut olevansa positiivisesti yllättynyt tarjonnastamme, kalamestari myhäilee.

Hävikin suhteen Triplassa ollaan todella tarkkoja. Sitä minimoidaan myös hyödyntämällä keittiön ja palvelutiskin tuotteita ristiin. Esimerkiksi kalatiskiltä perityt perkeet tuovat potkua ravintolassa kokattavaan kalasoppaan. Jos hävikkiä kuitenkin jäisi, kaikki käyttökelpoinen toimitetaan Myllypuron ruoka-apuun.

JUNALLA MATKUSTAVIA palvelee 24/7 laiturien tuntumassa sijaitseva Miettisen toinen kauppa, K-Market Pasilan asema. – Kaupat toimivat aika lailla omina yksikköinään, mutta patongit paistetaan Fazerin jauholeipomossa ja täytteet tehdään Bölen Hellan keittiössä.

TEKSTI Kirsi Suurnäkki-Vuorinen ja Mari Frisk / KUVAT Pasi Salminen

 

Lue koko juttu digilehdestä 11/19