Mäntsälässä turvattiin lasten koulutietä

Jaa

K-Rauta Mäntsälä teki Pienen suuren teon turvaamalla lasten koulutietä yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa.

K-Rautalaiset olivat paikalla vapaaehtoisina Hepolan koululla Mäntsälässä torstaina 9. ja perjantaina 10. elokuuta varmistamassa, että koululaiset pääsevät turvallisesti opintielle. Tempaus järjestettiin osana MLL Mäntsälän paikallisyhdistyksen toimintaa.

”Suojatiepäivystyksessä meidän vapaaehtoisten tehtävä on seurata, että tienylitykset sujuvat ongelmitta ja tarvittaessa auttaa lapsia suojatien ylitse”, kauppias Jenny Pirttikoski kertoo.

Monelle lapselle koulumatka on aivan uusi ja jännittävä juttu, erityisesti koulujen alkaessa. Moni vasta opettelee reittiä kouluun, joten ensimmäisillä kerroilla voidaan tarvita erityistä tukea ja turvaa. Tempauksella halutaan muistuttaa autoilijoita kiinnittämään erityistä huomiota tietä ylittäviin koululaisiin.

Mukaan aktiivisen myyjän ehdotuksesta

K-Rauta Mäntsälän kauppias Jonne Pirttikoski kertoo, että kauppa oli mukana hankkeessa kolmatta kertaa. Asiakkaatkin ovat kiinnittäneet huomiota suojatiepäivystykseen osallistumiseen. Mukaan lähteminen oli jälleen yhden henkilökuntaan kuuluvan ansiota.

”Myyjämme Satu Hollila on ollut meillä sellainen aktiivinen osapuoli, joka on ollut mukana suojatiepäivystyksessä jo useamman kerran.”

Työstä ja vapaalta valvomaan

Tempauksen tapahtumapaikka Hepolan koulu sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Mäntsälän K-Raudasta. Koulua käy lukuvuoden alettua noin neljäsataa alakoululaista, joten koulujen aloittajaisaamuina liikkeellä oli paljon lapsia. Useampi K-Raudan työntekijä osallistui molempina päivinä suojatien turvaamiseen – osa työaikana ja muutama omalla ajallaan. Myös kauppias Jonne Pirttikoski oli paikalla molempina aamuina.

”Ilomielin osallistumme tähän, ja tämä on pian itsellekin ajankohtaista, kun lapset alkavat olla kouluikäisiä. Siinä mielessä on lähellä myös omaa elämää.”

Hyvän tekeminen auttaa yhteisöä ja rakentaa luottamusta kauppiaan ja asiakkaiden välille.

”Hyvää palautetta on tullut, kun osallistuu tällaisiin yhteiskunnallisiin ja yhteisvastuullisiin asioihin.”

Teksti Hanna Karpio » Kuva Pauliina Anttila

Lue lisää elokuun Kehittyvästä Kaupasta.