”Niin kiire ei voi olla, etteikö lampunvaihto onnistuisi”

Jaa

Juha Ingman on ollut töissä K-Market Saarijärvessä vuodesta 1989 ja hoitanut kaupan kotiinkuljetuksia yli 30 vuoden ajan.  Työnkuva on vuosien varrella muuttunut, eikä hänen mielestään ollenkaan huonompaan suuntaan. – Työ on vaihtelevaa ja mielekästä, päivät menevät nopeasti ja ilta tulee äkkiä vastaan, Ingman luonnehtii.

Miehen saattaa tavoittaa jo puoli viideltä purkamasta sähköpostia, tulostamasta tai keräämästä tilauksia. Yhdeksältä hän lähtee viemään toimituksia laitoksille ja tehtaille. Loppupäivä kuluu yksittäisten asiakkaiden kotiinkuljetuksiin.

Ingman tuntee kaikki vakiasiakkaat, vaikka onkin aika kova homma yrittää muistaa kunkin erikoistoiveet. Moni asiakas tekee tilauksensa puhelimitse.

– Kun työkaverini ottavat vastaan tilauksia ja kysyvät jonkin tarkentavan kysymyksen, vastaus on aina sama: ”Kyllä Juha tietää!”

Monet ruokia ja kodintarvikkeita tilaavista asiakkaista ovat jo iäkkäitä ja välillä kaikenlaisen ylimääräisen avun tarpeessa. – Harvoin palveluksia suoraan kysytään, mutta niin kiire ei voi olla, etteikö auttaminen onnistuisi, Ingman sanoo.

ASIAKASPALVELUN MONITOIMIMIES vaihtaakin tarvittaessa asiakkailleen lamppuja tai vaikka kaukosäätimen patterit. Kerran hän otti pitkäaikaisten asiakkaiden käyttökelvottomaksi tylsyneen ruohonleikkurinterän mukaansa ja palautti sen seuraavalla kerralla teroitettuna.

TEKSTI Jaakko Mäntyranta/ KUVA Jarkko Pekonen

 

Lue koko juttu syyskuun Kehittyvästä kaupasta