Tämä tuote tukee tuottajaa

Jaa

Tämä on tarina tuotekehittelystä ja tiimityöstä. Tuloksena on perinteinen jauhelihatuote, jossa yhdistyy kolme asiaa: Pirkka-sarja, Tuottajalle kiitos -konsepti ja vähemmän muovia sisältävä pakkaus.

TARINA ALKOI syyskuun alussa, kun K-ryhmän tavarakaupan tuoretuotteiden johtoryhmä kokoontui Helsingissä pohtimaan tulevia Tuottajalle kiitos -tuotteita ja sitä, miten suomalaista alkutuotantoa tukevaan tuotteeseen saataisiin yhdistettyä jokin muukin vastuullisuusnäkökulmä. Esiin nousi muovin säästäminen. Kolmisen viikkoa myöhemmin Snellmanin lihanjalostustehtaan edustajat olivat palaverissa Kalasatamassa juttelemassa jauhelihapakkauksesta, jossa olisi 75 prosenttia vähemmän muovia.

Lokakuussa K-ryhmän päivittäistavarakaupan markkinointi käsitteli tulevan tuotteen pakkausilmettä,  lanseerausta,  tiedottamista ja ketjujen markkinointitoimia.

TUOMINIEMEN SIKATILALLA Halsuassa Mika ja Aleksi Tuominiemi puolisoineen huolehtivat joka päivä eläinten ruokinnasta omilla tai lähiseudun pelloilla kasvatetulla ohralla tai kauralla. Snellmanin tuottajat eivät käytä geenimanipuloitua soijaa eivätkä ennakoivia antibiootteja. Jokainen lihaerä on tarvittaessa jäljitettävissä tilalle asti. Suomalaisten alkutuottajien on ollut vaikea saada kunnollista maksua työstään, ja Tuominiemet arvostavatkin K-ryhmän Tuottajalle kiitos -toimintamallia hienona viestinä siitä, että tuottajan rinnalla halutaan kulkea.

Joulukuun alussa tiimityön tulos alkoi olla valmis: markkinoiden ensimmäinen kaupan oman brändin jauhelipakkaus, jossa on vähemmän muovia. Snellmanin Pietarsaaren tehtaalla Pirkka-jauhelihan tuotantoprosessi oli valmiina. Jauhelihauutuuden toimitukset Snellmanin Pietarsaaren tehtaalta kauppoihin alkoivat tammikuun puolivälissä. Ensimmäisten joukossa tuotteen sai valikoimiinsa pietarsaarelainen K-Supermarket Jeppis. Oman kaupungin tuotteet ovat kaupassa näyttävästi esillä.

Lihamestari Hannele Lintilä myhäili uusi jauhelihapakkaus kädessään. Asiakkaat kiittelevät kaikkea ilmaston hyväksi tehtyä työtä. – Kyllä tämä on minulle itsellekin tärkeää. Nyt tammikuussa lämpötilat ovat lähennelleet välillä melkein kymmentä astetta täällä Pietarsaaressa.

Teksti Virpi Adamsson / Kuva Sami Pulkkinen

 

Lue koko juttu 23.1. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta