”Tässä työssä pitää olla niin sanotusti lehmän hermot”

Jaa

Tamperelainen LVI-myyjä Seppo Salovesi on kärsivällinen ja huumorintajuinen. Onninen MegaExpressissä työskentelevä ammattilainen valittiin K-duuni -kilpailussa LVI-kaupan vuoden työntekijäksi. Katso Sepon ajatuksia työstään myös videolta.

Miten sinusta tuli LVI-myyjä?

Ammattikoulun jälkeen olin neljä vuotta Orilammen lomakeskuksessa yleismies Jantusena: talonmiehenä, muusikkona ja hotellin vastaanotossa. Sieltä siirryin Tampereen Onniselle. Olen nyt työskennellyt 33 vuotta samassa yrityksessä eri tehtävissä. Kaiken mitä osaan, olen oppinut kantapään kautta. MegaExpressissä myyn kaikkia lämpöön, veteen ja ilmastointiin liittyviä tuotteita ja palvelua.

Millaista osaamista työssäsi tarvitaan?

Tukkuliike on ihan oma maailmansa. Asiakkaamme ovat ammattilaisia, jotka tietävät mitä haluavat ja tuntevat tuotemaailman. Toki meiltäkin kysellään ja tuotetuntemusta tarvitaan, mutta ammattilaisia tiskillä palvellessa joskus riittää, että osaa purkaa keräyskapulan ja käyttää tietokonetta. Asiakaspalvelussa kohtaa kyllä monenlaisia tilanteita ja ihmisiä, ja kokemuksesta tiedän että kärsivällisyys on hyvä ominaisuus. Tässä työssä pitää myös olla niin sanotusti lehmän hermot.

Mitä on otettava huomioon?

Meillähän ei ole myymälässä tuotteita sellaisenaan esillä, kaikki on laatikoissa. Usein tilaamme asiakkaille tuotteet suoraan tehtaalta. Juuri nämä tehdastilaukset ovat työssäni vaativimpia. Myyjänä minun pitää aina varmistaa asiakkaalta huolellisesti, että kyseessä on taatusti oikea tuote. Jos tulee väärä tilaus, tehtaat eivät mielellään ota tuotteita takaisin.

Mistä aineksista syntyy kiva työpaikka?

Siihen tarvitaan mukavia työkavereita ja huumorintajua – sitä meidän työpaikalla viljelläänkin tosi ahkerasti! Aina kannattaa pitää työpaikalla yllä hyvää henkeä, olipa sitten maanantai tai perjantai. Meitä on MegaExpressissä kahdeksan myyjää. Tekniset myyjät istuvat toisaalla samassa talossa. Kaikkiaan Tampereen Onnisella työskentelee 54 ihmistä.  Meidän vanhempien myyjien tehtävänä on myös opettaa nuoria myyjiä.

Mitä tekisit työksesi, jos et olisi LVI-ammattilainen?

Olisin luultavasti muusikko. Soitan haitaria parissakin bändissä, soitamme tanssimusiikkia laidasta laitaan. Keikkoja saisi mielellään olla enemmänkin.

Teksti: Riitta Kilgast

Kuva ja video: Marjaana Malkamäki