Työ K-Citymarketissa rytmittää jalkapallolegendan arkea

Jaa

Kauppias Marko Miettinen on saanut Mikkelin Pallo-Kissoissa pelaavasta Rafael Pires Vieirasta hyvän vahvistuksen kaupan tiimeihin. Työvuorot on rytmitetty sopimaan treenien ja pelireissujen kanssa.

Oli sattumasta kiinni, että ujo, vain portugalia puhunut 17-vuotias brasilialainen Rafael Pires Vieira päätyi Suomeen. Hän pelasi 20 menestyksekästä vuotta Suomen jalkapalloliigassa, ja hänet tunnetaan Veikkausliigan kaikkien aikojen toiseksi eniten maaleja tehneenä pelaajana. FC Lahdessa hän sai lempinimen Rafu, Enkeli. Nyttemmin huippupelaajan ura on jatkunut Mikkelin Pallo-Kissoissa.

MIKKELIN ARKEA tasapainottaa myös työnteko K-Citymarketissa. Kauppias Marko Miettinen tukee paikallista urheilua monin tavoin, ja tilaisuus jalkapallolegendan palkkaamiseen tuli hyvään aikaan, kun pullonpalautukseen ja kärryhuoltoon tarvittiin vahvistusta.

Pullohuoneesta itsekin uransa aloittanut kauppias on ollut puolisonsa Seija Miettisen kanssa K-kauppiaana Mikkelissä 15 vuotta ja siitä kuusi vuotta K-Citymarketissa.

– Ennen tätä tiimiä oli huoli pullokoneista ja kärryistä, mutta nyt homma toimii hyvin ja asiakkailta tulee positiivista palautetta. Kaverit pitävät pullohuoneen myös siistinä. He ymmärtävät, että tämä on palvelutyötä, jota tehdään asiakkaita varten, kauppias kehuu.

Kauppaan hankittiin vuosi sitten kuusi palautuskonetta, jotka lajittelevat kierrätystä varten erikseen tölkit, lasiset ja muoviset pullot. Pullonpalautusyksikkö kuuluu maan kymmenen suurimman joukkoon.

MÖKKIKAUDELLA PULLOJA palautuu valtavasti. Talvella haasteita tuo kärryjen työntö lumessa. Rafael kertoo, että välillä tulee työkavereiden kanssa kisattua siitä, kuka työntää kerralla eniten kärryjä. Työkin pitää osaltaan Rafaelia kunnossa, voihan kärryillä vaikka pumpata.

– Se, että Rafu on täällä töissä, mahdollistaa ylipäätään sen, että seurassamme on näin kovatasoinen pelaaja, Pallo-Kissojen monitoimimies Olli Pyrhönen sanoo.

– Enää rahan saamiseksi ei riitä, että laitetaan mainos kentän reunalle. Meiltä on ollut talkooväkeä putsaamassa talonpohjaa talopaketin alta, on siivottu varastoja, tehty lumitalkoita ja haravoitu. Itse olen ollut joulupukkinakin. Jos talkootyö loppuisi, harrastusmaksut nousisivat, Pyrhönen kertoo.

PALLO-KISSOJEN KANSSA tehty yhteistyösopimus tuo kaupallekin talkoolaisia tekemään inventaaria, vaihtamaan lamppuja ja milloin mitäkin.

Rafael Pires Vieira treenaa nykyään neljä kertaa viikossa ja rakentaa myös valmennusuraa. Parhaillaan hän käy valmennuskurssia.

 – Minulle on tärkeää jakaa oma kokemukseni junioreille siitä, että hekin voivat onnistua, Rafael sanoo. Vapaa-aikaakin tulee vietettyä seuran nuorten kanssa. – Käymme kahvilla, katselemme jääkiekkoa ja saunomme. Tykkään olla saunassa, kunhan joku ei heitä koko ajan löylyä.

Katso video:

 

Lue Rafaelista enemmän Kehittyvästä kaupasta 4/2019.