Uudistukset puolittivat askelten määrän

Jaa

Rovaniemellä K-Market Viirinkankaan kauppiaat pistivät hihat heilumaan ja uudistivat omin voimin koko kaupan. Mittavien muutostöiden ansiosta niin työmäärä kuin työssä otetut askeleetkin puolittuivat, eikä kukaan ole enää toisensa tiellä.

– Kaupan uudistuksia tehdessämme menimme logistiikka edellä. Halusimme, että täällä on tilaa olla, helppo toimia, liikkua ja hengittää, kauppiaat Henna-Kaisa ja Mats Rinne kertovat.

Uutta on esimerkiksi se, että kylmätuotehyllyt lihoineen, leikkeleineen ja eineksineen täytetään takaa päin kylmätiloista käsin, jolloin tuotteiden hyllykierto pysyy ajan tasalla ja tuotteet järjestyvät automaattisesti eräpäivän mukaan.

Hyllyjen alalaidan ja lattian väliseen tilaan on asennettu vetolaatikoita tuotteille, jotka eivät mahdu hyllyyn. Näin hyllyttäjän ei tarvitse enää viedä tuotteita varastoon.  Työntekijät ovat yhtä mieltä siitä, ettei hyllytys voisi enää helpommaksi muuttua.

– Työhön kuluva aika ja askelten määrä ovat puolittuneet tehostetun logistiikan ansiosta. Kaikelle on paikkansa, ja turha edestakaisin kulkeminen on vähentynyt, kauppiaat iloitsevat.

– Ideoimme koko ajan uutta ja poimimme ideoita muun muassa eri puolille maailmaa suuntautuvilta reissuiltamme. Oman kylän kaupoista ideoita emme hae, ne on jo keksitty, Henna-Kaisa Rinne sanoo.

Millaista K-duuni on K-Marketissa Rovaniemen Viirinkankaalla? Seurasimme yhtä Minna Mourujärven (kuvassa vas.), Maria-Liisa Hämäläisen, Ella Koiviston ja kauppias Henna-Kaisa Rinteen työpäivää.

Lue koko juttu 22.8. ilmestyvästä Kehittyvästä kaupasta.

Teksti ja kuva Maria Paldanius